Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölthúsos burgonyaleves

Füstölthúsos burgonyaleves
Füstölthúsos burgonyaleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a fagyasztóban egy adag főtt tarja a levével együtt, abból készült ez a gyors, finom és laktató leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. A hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk. A sárgarépát és a zellert durvára reszeljük.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, zellert és a sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük. Most hozzáadjuk a burgonyát, megszórjuk a csomborral, és felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és lefedve kb. 15 percig főzzük.
  3. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A húst kockákra vágjuk. Mindkettőt a leveshez adjuk, és további 10 percig főzzük.
  4. A leveshez keverjük a friss lestyánt, citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csorba, savanyú zöldségleves tarjával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

323
füstölt-főtt tarja 300 g
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 nagy db
zeller 100 g
burgonya 500 g
alaplé 800 ml
paradicsom 400 g
borsikafű 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lestyán 1 ek
citromlé 1 ek