Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög leves - a la grec

Görög leves - a la grec
Görög leves - a la grec
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom ünnepi alkalmakra, vasárnapi ebéd mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, egy egész hagymát, felszeletelt paprikát, paradicsomot, aprított lestyán, zellerzöldet, 8 gerezd fokhagymát..
  3. Lassú tűzőn kb. 50 percig főzzük. A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni. 3 ek ecet adunk hozzá.
  4. A tejfölt vagy görög joghurtot és lisztet homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest, hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe. 2 percig a levest felforraljuk.
  5. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 21 563
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mely chef

Mióta szakács: 2013.08.07.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög leves (a la grec), csirkeleves zöldségekkel, görög húsleves, csirkés leves tejföllel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

392
csirke 60 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 10 dkg
paprika 0.5 db
paradicsom 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
lestyán 1 szál
zellerlevél 1 db
fokhagyma 8 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 175 ml
ecet 3 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor