Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúl eleje leves

Nyúl eleje leves
Nyúl eleje leves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi francia recept, a nyúl hátsó combjait szokták csak sütni, az első testén csak annyi hús van, mint egy kisebb csirke hátán, így az tökéletes levesnek. A család kedvence. Sokszor csak egy csirkehátból, vagy karácsonykor a pulyka hátából csináljuk, de meg lehet csinálni maradék csirkehúsból, vegetáriánusoknak tofuból is, gluténmentesen mandulaliszttel, vagy kukoricakeményítővel a habarásba.

Aki szereti a vadast, vadas mártást, az imádni fogja!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalás tejföllel, petrezselyemzölddel, citromlével, frissen őrölt borssal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúl elejét (vagy csirke-pulyka hátat) csipet só hozzáadásával annyi vízben, ami éppen csak ellepi, addig főzzük, amíg könnyen lejön a csontjáról.
  2. Kivesszük a vízből, és az összes húst lecsipkedjük, fosztjuk a csontról, és egy tálban félretesszük.
  3. Közben az összes zöldséget belerakjuk a lébe, és puhára főzzük.
  4. A puhára főtt zöldségeket kiszedjük, és turmixgépben teljesen krémesre, pépesre turmixoljuk, hozzáadva a mustárt, citromlevet, tejfölt és lisztet is habarásnak, majd a turmixot visszaöntjük a lébe, és homogénre keverjük.
  5. A kis cafatra szaggatott húsdarabokat visszakavarjuk a levesbe (lehet egyénenként is a tányérokba ízlés szerint szórni a lé tetejére), és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

TIBIAPU

Mióta szakács: 2010.01.07.
15 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csirke vagy pulyka hátleves, vadas leves, tejfölös nyúlleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

biriquita
biriquita Wed, 2014-12-31 14:13

Kedves Tibiapu!

A leves bekerült a családi recepttárba, már kétszer elkészítettük. Köszönjük:-)

Brigitta

491
nyúlhús 0.5 kg
sárgarépa 0.5 kg
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
mustár 3 ek
citromlé 1 ek
finomliszt 10 dkg
tejföl 2 dl