Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi lucskos káposzta

Erdélyi lucskos káposzta
Erdélyi lucskos káposzta
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvenc levese.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós (nem kell nagyon megsózni, mivel a füstölt csülök már eleve sós) vízben egy egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
  2. Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, rántást csinálunk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük kb. 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a levesbe.
  3. Kb. 3 evőkanál ecetet keverjünk a leveshez. Hagyjuk még kb. 5 percet főni, és kész.
  4. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 609
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztaleves, erdélyi leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
füstölt sertéscsülök 1 kg
káposzta 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
borsikafű 2 teáskanál
1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
almaecet 3 ek
víz 3 l