Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkebecsinált bográcsban

Csirkebecsinált bográcsban
Csirkebecsinált bográcsban
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször készítünk bográcsban különböző ételeket, így ezt a tejfölös ételt is megpróbáltam. Mit mondjak, bármit meg lehet főzni a szabadban, hiszen nem győzte mindenki másodjára is szedni, annyira ízlett...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenképp egy finom desszert, ami utána jól esik. Nézz szét nálam...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, mosott húsokat. Pároljuk (kb. 40 percig), néha megkavarva. Sózzuk, ételízesítővel ízesítjük.
  2. Megszórjuk a liszttel. Pár perc pirítás után felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. 1 óra lassú tűzön való főzés után hozzáadjuk a megtisztított, apró kockára illetve karikára vágott zöldségeket.
  3. Ízesítjük a többi fűszerrel. (Zellerlevéllel is.) Én ételízesítőnek ezt használom.
  4. Mikor készre főtt, a lisztet elhabarjuk a tejföllel. Tejjel hígítjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a leveshez. A maradék tejet is hozzáöntjük. Ekkor már nem teszünk fát a tűzre, 10 perc alatt összeforraljuk. Petrezselyemmel szórjuk.
  5. Előkészítjük a tányérokat, és szólhatunk a vendégeknek, hogy üljenek asztalhoz. Jó étvágyat!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 812
elküldve: 8
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
695 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bográcsban főtt becsinált leves, csirkeleves bográcsban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Mon, 2013-09-09 15:16

Szia!
" Mit mondjak, bármit meg lehet főzni a szabadban"-ezzel teljes mértékben egyetértek! A legtobben mégis elvesznek a gulyás-porkrolt-halászlé bermuda-háromszogben. :-)

934
vaj 10 dkg
vöröshagyma 4 nagy db
csirkeláb 10 db
csirkemáj 40 dkg
csirkeszárny 10 db
csirkeszív 10 db
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
karalábé 1 közepes db
zöldborsó 60 dkg
zellerlevél 4 db
petrezselyem 4 szál
fokhagyma 2 közepes fej
tej 1 l
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
ételízesítő 5 teáskanál
oregánó 4 teáskanál
bazsalikom 4 teáskanál
kakukkfű 4 teáskanál
finomliszt 2 púpozott ek