Csirkeláb

Csirkeláb

Leírás

A vasárnapi húsleves kedvelt hozzávalója, hiszen a belőle kifőtt kocsonyásító anyag sűrűvé, tartalmassá teszi a levest. Sokan a kocsonyába is belefőzik előbbi tulajdonsága miatt, a bátrabbak pörköltet is készíthetnek belőle. Pucolását megkönnyíthetjük, ha előtte néhány másodpercre forró vízbe mártjuk a lábakat. A csirkeláb a kínai konyhában is népszerű eledel.

Mikor vegyem

Bármikor. A fiatal csirke lába ízletesebb.

hogyan tároljam

Kizárólag hűtőben.

11 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek