Csirkeszív

Csirkeszív

Leírás

A fiatal növendékszárnyas feldolgozásakor, sok más belsőséggel együtt a szív is eltávolításra kerül. Ez a szerv az állat legtöbbet dolgozó izmát foglalja magában, hiszen a csirkének is minden pillanatban gondoskodnia kell a vérkeringésről. Csirkelevesek és pörköltek résztvevője ez az igen ízletes és gusztusos szerv. A családi ebédnél a szív a gyerekek csemegéje szokott lenni - bizony, ez egy kitüntetett hely a gasztronómiában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Csirkeszív

fehérjetartalom

15.55 g

zsírtartalom

136007.74 g

szénhidráttartalom

0.71 g

víztartalom

73.56 g

gramm csirkeszív?

Top ásványi anyagok

Foszfor

177 mg

Nátrium

74 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.36 g

Niacin - B3 vitamin

4.883 mg

C vitamin

3.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.559 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.55 g

Zsír

telített zsírsav

2.66 g

egyszeresen telített zsírsav

2.37 g

többszörösen telített zsírsav

2.71 g

koleszterin

136 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

5.96 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

177 mg

Nátrium

74 mg

Cink

6.59 mg

Réz

0.346 mg

Mangán

0.089 mg

Szelén

4.3 µg

szénhidrát

víz

73.56 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.152 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.728 mg

Niacin - B3 vitamin

4.883 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.559 mg

Folát

72 µg

Retinol

9 µg

B12 vitamin

7.29 µg

A vitamin

9 µg

C vitamin

3.2 mg

B6 vitamin

0.36 g

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek