r
Nosalty Logó

Kapros csirkebecsinált leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kapros csirkebecsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    2958 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    4966 micro
  • β-karotin
    11834 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1684 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, a hagymát kockákra, a maradék zöldséget kockákra vágjuk. A rizst átmossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. Az olajat felhevítjük, rászórjuk zöldségeket, húst és rizst, kb. 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Felfőzzük, lefedve, kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a créme fraiche-vel, apránként keverünk hozzá 2-3 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük. Felfőzzük, és levesszük a tűzről.
  4. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A kaporral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 29917
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojássárgás créme fraichet ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is, mielőtt a leveshez öntenénk. Aki nem szereti a kaprot, megszórhatja petrezselyemmel vagy tárkonnyal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek