Csirkeszárny

Leírás
A csirke mellső végtagjai, melyek a mellizomhoz kötődnek. A csirke bontásában a szárny gyakorta együtt szerepel a melle húsával (negyed csirke), sütőben sütésre, leveshez, párolásra így a legalkalmasabb és tölteni is lehet. A szárny végét sütés előtt le kell vágni, hogy ne égjen meg. A szárnyvég kitűnő levesbe vagy alaplébe. A csirkeszárnyat szárnyvéggel külön is jól fel lehet használni. A csirkeszárnyat Kínában sokkal nagyobb becsben tartják mint nálunk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
100g Csirkeszárny
fehérjetartalom
17.52 g
zsírtartalom
111011.455 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.19 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
123 mg
Nátrium
84 mg
Magnézium
16 mg
Kalcium
11 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.528 g
Kolin
82 mg
Niacin - B3 vitamin
5.697 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.64 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.52 g
Zsír
telített zsírsav
3.535 g
egyszeresen telített zsírsav
5.422 g
többszörösen telített zsírsav
2.498 g
koleszterin
111 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
0.46 mg
Magnézium
16 mg
Foszfor
123 mg
Nátrium
84 mg
Cink
1.21 mg
Réz
0.034 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
17.6 µg
szénhidrát
víz
69.19 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.054 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.103 mg
Niacin - B3 vitamin
5.697 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.64 mg
Folát
7 µg
Kolin
82 mg
Retinol
9 µg
E vitamin
0.64 mg
D vitamin
5 µg
B12 vitamin
0.25 µg
A vitamin
9 µg
B6 vitamin
0.528 g