r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos szósz spagettivel

Éva-Anyóca
Aszalt paradicsomos szósz spagettivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

1445
Kalória
75.3g
Fehérje
228.6g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
690.4g
Víz
63.7g
Koleszterin
39.8g
Élelmi rost
40.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 7234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    690.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    2459 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    30962 micro
  • Lut-zea
    2281 micro
Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19925.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    3404 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    2243 mg
  • Foszfor
    6942 mg
  • Nátrium
    6671 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    199 mg

Víz

  • Összesen
    3451.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1098 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4936 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    1260 micro
  • β-karotin
    12294 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    154811 micro
  • Lut-zea
    11405 micro
Összesen 7234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2883 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Olívaolajban a felkockázott és felkarikázott, valamint átnyomott fokhagymákat kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beletesszük a hámozott paradicsomot (aházilag télire eltett is jó, esetleg konzerv, de jobb minőségű.) Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Beletesszük a finomra vágott friss zöldfűszereket, valamint a petrezselyem- és zellerzöldet, majd a felcsíkozott aszalt paradicsomot.
  5. Kis lángon fedő alatt főzzük kb. 40 - 45 percig (kóstoljuk meg, szükség szerint ízesítjük, ha kell). A lassú tűzön főzés lényege, fedő alatt, hogy finom, sűrű szószt kapjunk.
  6. Ha összefőtt, és ízre is finom, beletesszük a vörösbabot, 3-4 perc főzés, majd a felkarikázott virslit, azzal is 3-4 percet főzzük, majd beletesszük a cukrot. Ha felforrt, kikapcsoljuk (kóstoljuk meg most is).
  7. A sós, lobogó vízbe a leírtak szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a szósszal öszekeverve tálaljuk, még melegen. (aki szeretné, külön is tálalhatja)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Sok finom, olívaolajban eltett aszalt paradicsomhoz jutottam hozzá. Szeretjük. :-) Kíváncsi voltam, hogy a friss hámozott paradicsommal , milyen ízvilágot tudok összehozni, és mindhárom fantasztikus, igazi olaszos ízt adott: olívaolaj, aszalt paradicsom, hámozott friss paradicsom. Az egész család éhes volt a finom illattól, ezért :.a lányom segített tálalni, a fiam beállította a tányért, hogy jó lehessen a fényképezés, de közben mindenki sürgetett, így  fényképeztem le én,- jaj és a férjem is kivette a dologban a részét: csendben, szó nélkül ebédelt, csak a végén mondta: " aha, ez tényleg nagyon  jó volt! Kérek még egy tányérral! " :-)))).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...