Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos szósz spagettivel

Aszalt paradicsomos szósz spagettivel
Aszalt paradicsomos szósz spagettivel
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok finom, olívaolajban eltett aszalt paradicsomhoz jutottam hozzá. Szeretjük. :-)

Kíváncsi voltam, hogy a friss hámozott paradicsommal , milyen ízvilágot tudok összehozni, és mindhárom fantasztikus, igazi olaszos ízt adott: olívaolaj, aszalt paradicsom, hámozott friss paradicsom. Az egész család éhes volt a finom illattól, ezért :.a lányom segített tálalni, a fiam beállította a tányért, hogy jó lehessen a fényképezés, de közben mindenki sürgetett, így  fényképeztem le én,- jaj és a férjem is kivette a dologban a részét: csendben, szó nélkül ebédelt, csak a végén mondta: " aha, ez tényleg nagyon  jó volt! Kérek még egy tányérral! " :-)))).

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor.

Sok reszelt sajt, aki teheti parmezánt tálaljon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajban a felkockázott és felkarikázott, valamint átnyomott fokhagymákat kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beletesszük a hámozott paradicsomot (a házilag télire eltett is jó, esetleg konzerv, de jobb minőségű.) Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Beletesszük a finomra vágott friss zöldfűszereket, valamint a petrezselyem- és zellerzöldet, majd a felcsíkozott aszalt paradicsomot.
  5. Kis lángon fedő alatt főzzük kb. 40 - 45 percig (kóstoljuk meg, szükség szerint ízesítjük, ha kell). A lassú tűzön főzés lényege, fedő alatt, hogy finom, sűrű szószt kapjunk.
  6. Ha összefőtt, és ízre is finom, beletesszük a vörösbabot, 3-4 perc főzés, majd a felkarikázott virslit, azzal is 3-4 percet főzzük, majd beletesszük a cukrot. Ha felforrt, kikapcsoljuk (kóstoljuk meg most is).
  7. A sós, lobogó vízbe a leírtak szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a szósszal öszekeverve tálaljuk, még melegen. (aki szeretné, külön is tálalhatja)
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 716
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dupla paradicsomos szósz spagettivel, aszalt paradicsomos-olasz fűszeres tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1445
spagetti tészta 500 g
víz 1.5 l
1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 ek
paradicsom 1200 g
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tárkony 0.5 kk
kakukkfű 2 tk
bazsalikom 4 tk
oregánó 4 tk
szárított paradicsom 20 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
virsli 280 g
vörösbab 800 g
cukor 4 teáskanál
edami sajt 15 dkg
szárított paradicsom 10 db