r
Nosalty Logó

Igazi olasz paradicsomos spagetti

NS
Igazi olasz paradicsomos spagetti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1045
Kalória
29.3g
Fehérje
173.2g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
226.1g
Víz
62.9g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
20.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    936 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon megüvegesítjük. (Az a jó, ha a hagyma már puha.)
  2. Ha ez megtörtént, nagyobb darabokra vágjuk a friss paradicsomot, és beletesszük. Együtt főzzük őket fedő alatt, amíg a paradicsom már teljesen szétfő, és nem lesznek benne paradicsom darabkák.
  3. Hozzáadjuk a ketchupot és a csemege paprikakrémet. (Paprikakrémből csak ezt a kis mennyiséget rakjuk bele.)
  4. Megszórjuk a cukorral.
  5. Ezek után jöhet a fűszerezezés. Bors, bazsalikom és ételízesítő. (Bazsalikomból csak egy kis csipetnyit rakjunk bele.)
  6. Amikor ezek már jól összerottyantak, belekanalazzuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. Spagetti tésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az olasz konyha az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek