r
Nosalty Logó

Igazi olasz paradicsomos spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Igazi olasz paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    936 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon megüvegesítjük. (Az a jó, ha a hagyma már puha.)
  2. Ha ez megtörtént, nagyobb darabokra vágjuk a friss paradicsomot, és beletesszük. Együtt főzzük őket fedő alatt, amíg a paradicsom már teljesen szétfő, és nem lesznek benne paradicsom darabkák.
  3. Hozzáadjuk a ketchupot és a csemege paprikakrémet. (Paprikakrémből csak ezt a kis mennyiséget rakjuk bele.)
  4. Megszórjuk a cukorral.
  5. Ezek után jöhet a fűszerezezés. Bors, bazsalikom és ételízesítő. (Bazsalikomból csak egy kis csipetnyit rakjunk bele.)
  6. Amikor ezek már jól összerottyantak, belekanalazzuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. Spagetti tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 72278
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz konyha az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek