r
Nosalty Logó

Pórés-fokhagymás spagetti paradicsommal

Glaser
Pórés-fokhagymás spagetti paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

592
Kalória
22.2g
Fehérje
105.9g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
172.8g
Víz
6.8g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6925 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    559 micro
  • β-karotin
    3764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27701 micro
  • Lut-zea
    2429 micro
Összesen 2371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2029 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben megfőzzük.
  2. A pórét és a chilit vékony gyűrűkre, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a pórét és a chilit, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, paradicsomot és az áttört fokhagymát, további 3-5 percig dinszteljük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. A megfőtt tésztát leszűrjük, és a mártáshoz kavarjuk. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ha túl sűrű a mártás, öntsünk hozzá keveset a tészta főzővizéből. A mártást ízesíthetjük ízlés szerint olasz fűszerkeverékkel is. 

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...