Szárított paradicsom

Szárított paradicsom

Leírás

A napon szárított paradicsom Olaszországban született meg (Nápoly közelében), körülbelül a 60-as évek elején. A parasztasszonyok a bő termést akarták tartósítani valahogy télre, de befőzés nélkül. Gondolták, ha az aszalás a gyümölcsöknél bevált, miért ne próbálhatnák meg a paradicsommal is? Az eredmény a ma már Európa-szerte kedvelt aszalt paradicsom. Kiváló kiegészítő tésztaételekhez, kuszkuszhoz, salátákhoz, szószokhoz, de akár magában, olívaolajba mártogatva is nagyon finom. Nálunk leginkább olajban eltéve kapható, de sózott változata is van. A sózott változatnál ügyelni kell arra, hogy sótartalma meglepően nagy, ezt az ételek sózásánál mindenképpen figyelembe kell venni.

Mikor vegyem

Az év bármely szakaszában.

hogyan tároljam

Az olajban eltettet értelemszerűen abban az üvegben, amelyikben megvettük, a száraz változatát naptól védett helyen, páramentes dobozban.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!