alkoholos ital
Pezsgő
A pezsgő az elegancia, az ünnep és a kifinomult gasztronómia jelképe. Buborékos, frissítő ital, amelyet világszerte fogyasztanak különleges alkalmakkor, de egyre többen választják lazább, hétköznapibb pillanatokhoz is. A pezsgő nem csupán ital, hanem karakteres alapanyag is lehet koktélokban, desszertekben vagy mártásokban. Minősége, ízvilága és elkészítési módja szerint többféle típusa létezik, a világ legismertebb pezsgője pedig a franciaországi Champagne-ból származik – de a magyar pezsgők is komoly múltat és minőséget képviselnek.
Tequila
A tequila nem csupán ital, hanem Mexikó egyik legismertebb exportcikke és kulturális szimbóluma. A kék agávéból készült párlat világszerte ismert, és gasztronómiai szerepe is egyre sokrétűbb – nemcsak koktélok alapanyagaként, hanem fűszeres, aromás kiegészítőként is megállja a helyét.
Limoncello
A limoncello olasz eredetű citromlikőr, melyet a Nápolyi-öbölben, az Amalfi-part mentén, valamint Sziciliában állítanak elő. Színe élénksárga, az íze édes-keserű. Alkoholtartalma változó, általában 20 % körül mozog. Hagyományosan étkezés után fogyasztják az emésztés elősegítésére.
Whiskey
A whiskey a világ egyik legismertebb és legnemesebb szeszes itala, amely gazdag aromáival, karakteres ízvilágával és hosszú érlelési folyamatával hódít. Nemcsak önmagában, tisztán fogyasztva élvezetes, hanem koktélok alapjaként, desszertek ízesítésére és különleges pácok készítéséhez is kiváló. Egész évben elérhető, és minden alkalmat ünnepibbé varázsol.
Barna sör
A barna sör az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb sörtípus, amely nemcsak karakteres ízével, de mély színével is kitűnik. Színe a karamellizált, pörkölt malátának köszönhető, íze pedig a diótól a csokoládéig, sőt, néha a kávés aromákig is terjedhet. A világ számos pontján készítik eltérő stílusokban – legyen szó angol ale-ről, német dunkelről vagy belga dubbelről.
Címlapról ajánljuk
2 konyhai munkalap, amit a szakértők sosem ajánlanak családoknak
A gyerekes otthonokban a rendetlenség elkerülhetetlen. Éppen ezért nem mindegy, milyen munkalapot választunk a konyhába, ahol általában sok időt tölt együtt a család.
Szabó AnnaHeti Menü – A várva várt karácsonyi hét a legfinomabb...
Bajai halászlé, rántott ponty, majonézes saláták, ropogósan csokis tetejű isler, puha mézes krémes, gesztenyés bejgli, ünnepi harcsapaprikás, lusta töltött káposzta.... a legklasszikusabb és legszebb karácsonyi fogások minden kedves olvasónknak! Boldog karácsonyt!
NosaltyOlcsóbb lesz végre a csoki? Soha nem látott árzuhanásba kezdett...
A tavalyi történelmi áremelkedés után, úgy néz ki, soha nem látott árzuhanásba kezdett a kakaó világpiaci ára. Lássuk, mire számíthatunk a csokoládé árát illetően!
NosaltyLegnépszerűbb cikkek
Közösségi felháborodás miatt eltakarták a malacsütést az egyik adventi vásárban
A kordonozás után sem csillapodtak a kedélyek, így most a hely a Facebook-oldaláért küzd.
Megnyitott Kapás Boglárka kávézója: erdélyi nevet kapott a hely
Megnyitott Kapás Boglárka világbajnok úszó és férje, Telegdy Ádám közös kávézója, méghozzá Budapest V. kerületében.
Minden nap eszel mandarint? Jól teszed, de negatív egészségügyi következményekkel...
A mandarin a téli időszak slágere, amit szívesen pucolgatunk tízórai és uzsonna gyanánt is. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de vajon mennyire egészséges, ha minden nap fogyasztjuk?
Top Receptek
Klasszikus hagyományos bejgli
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Karácsonyi rögtön puha mézeskalács
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Klasszikus töltött káposzta
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...