Kínai rizsbor

Kínai rizsbor

Leírás

Rizsből erjesztéssel készített alkoholos ital, amit sárga bor néven is emlegetnek, kínaiul chao xing a neve. Színe, nevéhez híven borostyánsárga, világosbarna. A rizst élesztővel erjesztik speciális, alacsony ásványi anyag tartalmú vízzel. A kész ital 16-18%-os alkoholtartalmú. Főként étkezés közben fogyasztják, de a főzéshez is felhasználható, elsősorban mártások, húsételek készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Kínai rizsbor

fehérjetartalom

0.5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5 g

víztartalom

78.4 g

gramm kínai rizsbor?

Top ásványi anyagok

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Kalcium

5 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.5 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.1 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.009 mg

Szelén

1.4 µg

szénhidrát

víz

78.4 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek