Gin

Gin

Leírás

A gin egy borókával ízesített alkoholpárlat, amelyet a XVII. században egy holland gyógyszerész fedezett fel, miközben borókából és gabonaszeszből méregtelenítő gyógyszert állított elő. A gin neve a holland genever szóból származik, aminek jelentése boróka. A genever egy külön italfajtát is jelent, amit a gin elődjének tekintenek. A gin gyakran szerepel koktélokban és frissítő italokban, a legismertebb talán a gin-fizz, amely gin, citromlé, cukor és szódavíz keveréke.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Gin

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

66.6 g

gramm gin?

Top ásványi anyagok

Foszfor

4 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.04 mg

Cink

0.04 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.001 g

Niacin - B3 vitamin

0.013 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.006 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.004 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

0.04 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.04 mg

Réz

0.021 mg

Mangán

0.018 mg

szénhidrát

víz

66.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.006 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.004 mg

Niacin - B3 vitamin

0.013 mg

B6 vitamin

0.001 g

14 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!