Szaké

Japán, főzésre és ivásra egyaránt alkalmas, rizsből készült 15-20%-os alkoholtartalmú ital. A japánok nemzeti itala. Sokszor rizsborként említik, ez azonban nem helyes megnevezés, mivel előállítása sokkal inkább a sör készítéséhez hasonlít (többszöri erjesztéssel nyerik a szakét).
Bármikor.
Szobahőmérsékleten. ;
Teljesen érthető, ha kicsit eleged van már a krémlevesekből, tartalmas egytálételekből és komoly húsos fogásokból, új ízekre, változatosságra vágynál, a téli zöldség- és gyümölcskínálat azonban nem kényeztet el minket. Mutatjuk, hogyan tedd változatosabbá a januári mindennapokat.
Szekeres.DóraA piskóta a legklasszikusabb nagymamasütemény. Tehetsz bele meggyet (fagyasztottat vagy üvegest), banánt, csokoládét, narancsot, citromos, lekvárt, csak győzz választani!
NosaltyValamilyen finom, sós rágcsálnivalóra vágysz? Válassz egyet mennyei sajtos falatkáink közül!
NosaltyBár lehetséges, hogy sokan elítélitek majd, de higgyétek el, hogy rosszabb napokon nektek is jól jöhet ez a trükk.
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Mindegy, hogy fogyni szeretnél, vagy csak kevesebbet enni egy nap, ezek a trükkök jól jöhetnek, ha rád tör a farkaséhség.