Amarettó

Leírás

Az Amaretto egy olasz likőr, mely mandulából és/ vagy a sárgabarackmagból kinyert olajból, valamint 23 féle gyógy-, és fűszernövényből készül; pl. vaníliával teszik még finomabbá. Alkoholtartalma 28 %-os. Az íze erősen emlékeztet a marcipánéra, színe borostyánsárga. Általában tisztán fogyasztják, de fagylaltokra és koktélokba is teszik, melyek keverésénél legtöbbször alma-, vagy meggylevet adnak hozzá. Tiszta állapotban melegítik és tejszínhabbal ajánlják vagy kísérőként fogyasztják pl. kávéhoz, forró csokihoz, forralt borhoz. Az Amaretto jellegzetes íze felismerhető az Amerettiniben, egy olasz süteményben is.

Amarettó
336
Kalória
0.1g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
31g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
38.3g
Cukor

100 g Amarettó

fehérjetartalom

0.1 g

zsírtartalom

0.233 g

szénhidráttartalom

46.8 g

víztartalom

31 g

gramm amarettó?

Top ásványi anyagok

Nátrium

8 mg

Foszfor

6 mg

Magnézium

3 mg

Kalcium

1 mg

Top vitaminok

Kolin

0.8 mg

Niacin - B3 vitamin

0.144 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.012 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.1 g

Zsír

telített zsírsav

0.106 g

egyszeresen telített zsírsav

0.022 g

többszörösen telített zsírsav

0.105 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.06 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

8 mg

Cink

0.03 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.014 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

cukor

38.3 g

víz

31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.012 mg

Niacin - B3 vitamin

0.144 mg

Kolin

0.8 mg

108 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.