Brandy

Brandy

Leírás

A brandy olyan égetett szesz, mely a szőlőből készült bor lepárlásával készül. Feltalálásához a hajókon hosszasan szállított borok minőségi romlása vezetett. A 17. században feltalált kettős lepárlással jobb minőségű italokat tudtak előállítani, ezzel oldva meg a szállítás okozta problémákat. A brandyt speciálisan készített tölgyfahordóban érlelik legalább két évig. Alkoholtartalma 30 és 60% között mozog. A legismertebb brandy a Cognac, mely névvel kizárólag a franciaországi Charente völgyében előállított borpárlatot lehet illetni. A brandyt több alkoholos ital (pl.: likőrök, Metaxa) előállításhoz, illetve koktélok készítéséhez is használják, de desszertekhez vagy húsételekhez is passzolhat aromás íze.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Brandy

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

66.6 g

gramm brandy?

Top ásványi anyagok

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.01 mg

Réz

0.01 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.007 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

0.01 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Réz

0.01 mg

szénhidrát

víz

66.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.007 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!