Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A brandy olyan égetett szesz, mely a szőlőből készült bor lepárlásával készül. Feltalálásához a hajókon hosszasan szállított borok minőségi romlása vezetett. A 17. században feltalált kettős lepárlással jobb minőségű italokat tudtak előállítani, ezzel oldva meg a szállítás okozta problémákat.
A brandyt speciálisan készített tölgyfahordóban érlelik legalább két évig. Alkoholtartalma 30 és 60% között mozog. A legismertebb brandy a Cognac, mely névvel kizárólag a franciaországi Charente völgyében előállított borpárlatot lehet illetni.
A brandyt több alkoholos ital (pl.: likőrök, Metaxa) előállításhoz, illetve koktélok készítéséhez is használják, de desszertekhez vagy húsételekhez is passzolhat aromás íze.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Brandy alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!