Likőr

Leírás

A likőr nagy mennyiségű cukorral édesített és különböző aromákkal, élelmiszerrel ízesített szeszes ital. Alkoholtartalma általában 15 és 30 % között mozog (a 15 %-ot mindenképpen el kell, hogy érje). A likőröknek sokféle fajtáját ismerjük gyümölcslikőröktől kezdve a növényi likőrökön át a krémlikőrökig. Bár a likőröket nem érlelik, mégis szükségük van kis pihentetésre, hogy az ízanyagok megfelelően összeérjenek. Konyhai felhasználását tekintve ízesíthetünk vele krémeket, belekeverhetjük a készülő süteményünk tésztájába, csurgathatunk belőle kávénkba, bármilyen desszertöntet kiegészítőjeként is jól szolgál. fotó: flickr / Billy Willson http://www.flickr.com/photos/billy_wilson/4561747862

Likőr
327
Kalória
2.8g
Fehérje
20.9g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
46.5g
Víz
58g
Koleszterin
-
Élelmi rost
19.8g
Cukor

100 g Likőr

fehérjetartalom

2.8 g

zsírtartalom

58014.791 g

szénhidráttartalom

20.9 g

víztartalom

46.5 g

gramm likőr?

Top ásványi anyagok

Nátrium

92 mg

Foszfor

50 mg

Kalcium

16 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.011 g

Kolin

8.1 mg

E vitamin

0.45 mg

C vitamin

0.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.8 g

Zsír

telített zsírsav

9.664 g

egyszeresen telített zsírsav

4.458 g

többszörösen telített zsírsav

0.669 g

koleszterin

58 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

50 mg

Nátrium

92 mg

Cink

0.16 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.006 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

cukor

19.76 g

víz

46.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.057 mg

Niacin - B3 vitamin

0.078 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.087 mg

Folát

2 µg

Kolin

8.1 mg

Retinol

171 µg

Béta-karotin

30 µg

E vitamin

0.45 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

0.08 µg

A vitamin

173 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.011 g

200 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...