Limoncello

Limoncello

Leírás

A limoncello olasz eredetű citromlikőr, melyet a Nápolyi-öbölben, az Amalfi-part mentén, valamint Sziciliában állítanak elő. Színe élénksárga, az íze édes-keserű. Alkoholtartalma változó, általában 20 % körül mozog. Hagyományosan étkezés után fogyasztják az emésztés elősegítésére. Előállításánál alkoholban oldják ki a citrom héjából az aromákat / illóolajat és az így nyert elegyet víz-cukor oldattal, sziruppal higítják. A limoncello gyártása több lépcsőben történik. Először is alaposan megmossák, majd meghámozzák a citromokat. A héjakat, vigyázva, hogy a nagyon keserű ízt adó fehér rész ne kerüljön bele, 95%-os alkoholban érlelik egy hordóban, 3-4 héten keresztül. A tiszta alkohol, otthoni készítés során, helyettesíthető vodkával is. Az eredmény kellemes erősségű limoncello lesz. Az érlelési időszak elteltével szirupot főznek, majd lehűtik és a citromos-alkoholos alaphoz adják. 1 hét múlva a likőrt átszűrik és már fogyasztható is. A mélyhűtőben tárolják és jéghidegen fogyasztják. Cukrászok is használják édes sütemények ízesítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben; fogyasztás előtt mélyhűtőben.

100g Limoncello

fehérjetartalom

0.1 g

zsírtartalom

0.233 g

szénhidráttartalom

46.8 g

víztartalom

31 g

Hány kalória

gramm

limoncello?

Top ásványi anyagok

Nátrium

8 mg

Foszfor

6 mg

Magnézium

3 mg

Kalcium

1 mg

Top vitaminok

Kolin

0.8 mg

Niacin - B3 vitamin

0.144 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.012 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.1 g

Zsír

telített zsírsav

0.106 g

egyszeresen telített zsírsav

0.022 g

többszörösen telített zsírsav

0.105 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.06 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

8 mg

Cink

0.03 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.014 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

cukor

38.3 g

víz

31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.012 mg

Niacin - B3 vitamin

0.144 mg

Kolin

0.8 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek