Limoncello

Limoncello

Leírás

A limoncello olasz eredetű citromlikőr, melyet a Nápolyi-öbölben, az Amalfi-part mentén, valamint Sziciliában állítanak elő. Színe élénksárga, az íze édes-keserű. Alkoholtartalma változó, általában 20 % körül mozog. Hagyományosan étkezés után fogyasztják az emésztés elősegítésére. Előállításánál alkoholban oldják ki a citrom héjából az aromákat / illóolajat és az így nyert elegyet víz-cukor oldattal, sziruppal higítják. A limoncello gyártása több lépcsőben történik. Először is alaposan megmossák, majd meghámozzák a citromokat. A héjakat, vigyázva, hogy a nagyon keserű ízt adó fehér rész ne kerüljön bele, 95%-os alkoholban érlelik egy hordóban, 3-4 héten keresztül. A tiszta alkohol, otthoni készítés során, helyettesíthető vodkával is. Az eredmény kellemes erősségű limoncello lesz. Az érlelési időszak elteltével szirupot főznek, majd lehűtik és a citromos-alkoholos alaphoz adják. 1 hét múlva a likőrt átszűrik és már fogyasztható is. A mélyhűtőben tárolják és jéghidegen fogyasztják. Cukrászok is használják édes sütemények ízesítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben; fogyasztás előtt mélyhűtőben.

44 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek