Limoncello

A limoncello olasz eredetű citromlikőr, melyet a Nápolyi-öbölben, az Amalfi-part mentén, valamint Sziciliában állítanak elő. Színe élénksárga, az íze édes-keserű. Alkoholtartalma változó, általában 20 % körül mozog. Hagyományosan étkezés után fogyasztják az emésztés elősegítésére. Előállításánál alkoholban oldják ki a citrom héjából az aromákat / illóolajat és az így nyert elegyet víz-cukor oldattal, sziruppal higítják. A limoncello gyártása több lépcsőben történik. Először is alaposan megmossák, majd meghámozzák a citromokat. A héjakat, vigyázva, hogy a nagyon keserű ízt adó fehér rész ne kerüljön bele, 95%-os alkoholban érlelik egy hordóban, 3-4 héten keresztül. A tiszta alkohol, otthoni készítés során, helyettesíthető vodkával is. Az eredmény kellemes erősségű limoncello lesz. Az érlelési időszak elteltével szirupot főznek, majd lehűtik és a citromos-alkoholos alaphoz adják. 1 hét múlva a likőrt átszűrik és már fogyasztható is. A mélyhűtőben tárolják és jéghidegen fogyasztják. Cukrászok is használják édes sütemények ízesítéséhez.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben; fogyasztás előtt mélyhűtőben.
fehérjetartalom
0.1 g
zsírtartalom
0.233 g
szénhidráttartalom
46.8 g
víztartalom
31 g
Nátrium
8 mg
Foszfor
6 mg
Magnézium
3 mg
Kalcium
1 mg
Kolin
0.8 mg
Niacin - B3 vitamin
0.144 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.012 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.004 mg
fehérje
0.1 g
Zsír
telített zsírsav
0.106 g
egyszeresen telített zsírsav
0.022 g
többszörösen telített zsírsav
0.105 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.06 mg
Magnézium
3 mg
Foszfor
6 mg
Nátrium
8 mg
Cink
0.03 mg
Réz
0.04 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
0.4 µg
szénhidrát
cukor
38.3 g
víz
31 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.004 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.012 mg
Niacin - B3 vitamin
0.144 mg
Kolin
0.8 mg
A gyárban állítólag 14 éves gyerekek csontoztak csirkét, az ellenőrzés során pedig a vezetőség megpróbálta elbújtatni őket.
NosaltyHa nem szeretnéd hűlt helyét találni a boltok polcain ennek az élelmiszernek, akkor mihamarabb vegyél belőle.
NosaltyHa van már otthon air fryerünk, akkor azért, ha még nem, akkor pedig sóvárgásból-álmodozásból mentsük el az alábbi recepteket, jól fognak jönni!
NosaltyLetudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.