Barna rum

Barna rum

Leírás

A cukornád melaszából hígítással, erjesztéssel és desztillálással előállított alkoholos ital. A desztillálás után a rum színtelen folyadék, a sötét rumok hosszú évek érlelése során nyerik el a színűket. Az érlelés ideje, illetve a rum színe alapján megkülönböztetjük a rövid ideig érlelt fehér rumot, amelyet gyakran szoktak színezni vagy ízesíteni, illetve gyakori alapanyaga a koktéloknak. A közepes érlelésű rumok az arany rumok, a hosszan, akár 10 évig érlelt rumok pedig a sötét rumok, ezek a legtestesebb, leginkább aromás italok. A barna rumot gyakran használják főzéshez vagy sütéshez, kiválóan gazdagítja az édes sütemények, tészták, desszertek ízét.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

42 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk