Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

40-50 %-os cukortartalmú, főzésre használatos japán rizsbor. Világos aranyszínű, tiszta folyadék. Két fő fajtája: hon mirin (14 %-os alkoholtartalommal) és shin mirin (alig 1%-os alkoholtartalommal). A mirint 400 éve kezdték el készíteni, bár akkoriban megitták és nem főzéshez használták. Azóta édesebb és sűrűbb is lett a rizsbor és ma már kizárólag főzéshez, leginkább halak készítésekor használatos, valamint a teriyaki szósz egyik összetevője.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, fénytől védett helyen.

Mirin alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        petra
        Petra / petra Mon, 2013-06-03 20:28

        Kedves Sakuh,
        a Culinarisban, vagy az Ázsia Bt.-ben biztosan kapható.
        Üdv,
        Petra