Calvados

Leírás

A Calvados érlelt, Normandiai almaborból készített, hagyományos párlat. Az almabor vagy más néven cider, egy jellemzően almából, erjesztéssel készített, kellemesen savanykás ízű, alkoholos ital, melyet többek között Franciaországban, Finnországban és Angliában is készítenek. Cefréjének készítéséhez 30-50 féle almát használnak fel. A helyiek szerint meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor-, illetve savtartalommal bír. Szerintük a tökéletes ital elkészítéséhez, édes, keserédes, savanyú és keserű almákat kell felhasználni. A négy alaptípus kiegyensúlyozottsága alapfeltétel. A cidert körteborral, "poiré"-val is keverhetik a készítés során. A Calvados alkoholtartalma 40-42%. Termelőhelye alapján a XIX. század elejétől kezdték ezt az almaborpárlatot Eau de Calvados--nak nevezni. A Calvados-t főként étkezések után, vagy az egyes fogások között fogyasztják, mert nagyon jó, ún. digestif, emésztést elősegítő ital. A Calvados-t fagylaltkelyhekben, koktélokban, aperitif-ként, ill. digestif-ként szolgálják fel. Ízvilágában nagyon jól illik a sajtokhoz, csokoládéhoz, édességekhez, csokoládés krémekhez és a fagylaltokhoz. Számos normandiai receptben is felbukkan alapanyagként, melyeknek fő összetevője a garnélarák, a borjú vagy a csirke.

Calvados
231
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
66.6g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Calvados

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

66.6 g

gramm calvados?

Top ásványi anyagok

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.01 mg

Réz

0.01 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.007 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

0.01 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Réz

0.01 mg

szénhidrát

víz

66.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.007 mg

6 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...