Pálinka

Leírás

Hagyományosan magyar, erjesztett gyümölcsök desztillálásával készült gyümölcspárlat. A pálinka hungarikum, csak a Magyarországon, ill. 4 osztrák tartományban előállított gyümölcspárlatok illethetők ezzel az elnevezéssel. A pálinka készítésének menete és a felhasználható alapanyagok törvényileg szabályozottak: kizárólag Magyarországon termett vagy termesztett gyümölcsből, egyéb adalékanyagok (pl. alkohol, ízesítőanyagok) hozzáadása nélkül főzött, minimum 37,5% alkoholtartalmú párlat, amit Magyarországon cefréznek, főznek, érlelnek és palackoznak. Legnagyobb mennyiségben barackból, szilvából, körtéből, almából, törkölyből állítanak elő pálinkát, de igen népszerű a meggy-, cseresznye-, eperpálinka is, ritkaságnak számít viszont a som, berkenye, galagonya párlata. A pálinka teljesen átlátszó, tiszta, színtelen, gyümölcsös zamatú és illatú ital, az érlelt pálinka viszont sárgás-barna, áttetsző színű, az érlelés időtartalmától függően sötétebb-világosabb árnyalatú.

Pálinka
231
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
66.6g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Pálinka

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

66.6 g

gramm pálinka?

Top ásványi anyagok

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.12 mg

Cink

0.07 mg

Top vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

0.12 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.018 mg

szénhidrát

víz

66.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg

160 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Nem sima víz, nem bolti gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít, hogy hidratáltak maradjunk!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.