Triple sec

Triple sec

Leírás

Édes, keserűnarancs héjával ízesített narancslikőr. Alkoholtartalma 30% körül mozog. Fehér szeszből, például vodkából vagy rumból készül három lépcsős desztilláló eljárással. Eredetileg kizárólag keserűnaranccsal és cukorral ízesítették, de ma már más citrusféléket, illetve egyéb adalékanyagokat, színezékeket is használnak a készítésénél. A Blue Curacao például nem más, mint a Triple sec egy színezett, ízesített változata. A Triple sec fogyasztható magában hűtve, vagy jéggel szervírozva, továbbá számos koktél alapanyagaként is szolgál. Édes süteményeket is ízesíthetünk vele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

10 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.