adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A halrudacskához
A remuládmártáshoz
-
250 g tejföl
-
3 ek majonéz
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 közepes db csemegeuborka
-
1 ek kapribogyó
-
1 ek snidling
-
1 tk tárkony
-
1 ek petrezselyem
-
1 tk citromlé
-
1 csipet só
-
1 teáskanál porcukor
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
Az összeállításhoz
-
4 db csemegeuborka
666
Kalória
19.2g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
146g
Víz
73.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A halrudacskához
-
105g halrudacska291 kcal
A remuládmártáshoz
-
63g tejföl124 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
Az összeállításhoz
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
13g madársaláta3 kcal
Összesen
666
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A halrudacskához
-
420g halrudacska1163 kcal
A remuládmártáshoz
-
250g tejföl495 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4 kcal
Az összeállításhoz
-
220g hamburger zsemle614 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
50g madársaláta11 kcal
Összesen
2661
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A halrudacskához
-
32g halrudacska89 kcal
A remuládmártáshoz
-
19g tejföl38 kcal
-
2.5g majonéz13 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
6.1g csemegeuborka1 kcal
-
1g kapribogyó0 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
Az összeállításhoz
-
16.7g hamburger zsemle47 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
12.2g csemegeuborka3 kcal
-
3.8g madársaláta1 kcal
Összesen
202
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 146 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
666
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 157.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5891.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1279 mg
-
Nátrium 3539 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 237.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 584 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 687 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Összesen
2661
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
202
kcal
Elkészítés
A halrudacskához
- A halrudacskával nagyon egyszerű dolgunk lesz: nincs más teendőnk, mint előmelegíteni a sütőt, a halrudacskákat sütőpapírral bélelt tepsire tenni, majd a sütőbe tolni, és megsütni a csomagoláson leírtak szerint.
A remuládmártáshoz
- A vöröshagymát, a csemegeuborkát, a kapribogyót és a zöldfűszereket vágjuk apróra, majd egy keverőtálban jó alaposan dolgozzuk őket össze.
Az összeállításhoz
- A zsemléket vágjuk félbe, és egy serpenyőben pirítsuk le őket a vajon.
- A pirított zsemlét kenjük meg a remuláddal, helyezzünk rá hosszában vékonyan felszeletelt csemegeuborkát, tegyünk rá salátát, és annyi halrudacskát, amennyi elfér rajta, kb. 3-4 darabot.
- Tálalhatjuk kiadós ünnepi reggeliként, ha viszont köretet is készítünk hozzá, például sült burgonyát vagy hideg salátát, akkor főételnek is tökéletes.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Ha unod már a rántott pontypatkót rizzsel és tartárral, akkor készítsd el ezt a szuper gyors, ízletes halas szendvicset ropogós halrudacskával és pikáns remuládmártással. Kiadós ünnepi reggeli is lehet, de ha tálalsz hozzá hasábburgonyát vagy salátát, akkor főételként is prezentálhatod. A gyerekek is odalesznek érte!