r
Nosalty Logó

Szaftos szűzérmék sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vicsys
Szaftos szűzérmék sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A sajtmártáshoz

A körethez

Összesen 1763 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A sajtmártáshoz

A körethez

Összesen 3524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A sajtmártáshoz

A körethez

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1763 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    963 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 3524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sajtmártáshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Első lépésként elkészítjük a sajtmártást. (Én vegyesen használtam hozzá cheddar, ementáli, trappista, füstölt és kockasajtokat. Szerintem minél többféle kerül bele, annál zamatosabb lesz az íze.)Egy közepes méretű gyorsforraló edényben felmelegítjüka vajat,és hozzáadjuka lisztet. A liszt mennyiségének annyinak kell lenni, hogy az összes vajat felvegye. Körülbelül 2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk hozzá egy csipetnyi szerecsendiót is. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen, ezért folyamatosan keverni kell!
  2. Apránként tejjel felengedjük,és addig főzzük, amíg el nem kezdbesűrűsödni. Ekkorhozzáadjuk a reszelt- tördelt sajtokat,és folyamatosan kevergetjük, amíg egy homogén, csomómentes masszává össze nem áll. Ha kell, öntünk hozzá annyi tejet, hogy folyós, mártás állagú legyen.
  3. Második lépéskénta hússzeleteketkészítjük el.A bacon szalonnát apró kockákra vágjuk, az újhagymát, fokhagymát vékony szeletekre, a zöldpaprikát pedig szintén apró kockákra daraboljuk.
  4. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymákat és a paprikát. Kis lángon jól megdinszteljük. Szűrőkanállal kiszedjük a zsírból.
  5. A szűzérmét egy-másfél ujjnyi karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,és meghintjük nagyon kevés őrölt majoránnával.
  6. A szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a meleg zsíron hirtelen átsütjük mindkét oldalán. Nem kell készre sütni, csak egy-két percig pirítani,amíg éppen színt kap a hús. Egyszerre ne tegyünk sok húst az edénybe, mertha levet enged,akkor csak főni fog, nem pirulni.
  7. A megpirult hússzeleteket is kiszedjük a hagymás alaphoz. Ezután beletesszük a worcestershire szószt, a mézet,és egy jó nagy csipet szárított kakukkfüvet morzsolunk bele. Visszaöntjük a hagymás alapot a hússzeletekkel együtt, ügyelve, hogy a drága, ízletes húslé is visszakerüljön.
  8. Pici vízzel felöntjük,és nagyon puhára pároljukúgy, hogy villával könnyedén szét lehessen nyomni. A húsnak nem kell sok idő a puhuláshoz, 15-20 perc alatt biztosan elkészül. Ha kell, egy kis sóval még utána ízesíthetjük.
  9. Harmadik lépésben a burgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk,és bő olajban aranysárgára sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 159
  • Össznézettség: 114393
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvesemmel a sertéskarajt csonttal egyben vesszük, és sokszor rajtamarad a szűz, amit hívnak tüskének vagy nyuszinak is. Már untuk a sárgaleves-lapos hús kombinációt, ezért próbáltunk valami különleges és ízletes ételt készíteni. Az utolsó cseppig elfogyott, ezért állíthatom, hogy igazán jól sikerült! Jó étvágyat kívánok mindazoknak, akik elkészítik ezt a gyors és ízletes ételt!

Hozzávalók

A húshoz

A sajtmártáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!