r
Nosalty Logó

6-féle húspác grillezéshez

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
6-féle húspác grillezéshez
adag
Előkészítés
perc
grill
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 628 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 628 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5547.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    4471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    14474 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1247 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Elkészítés

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

  1. A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.) Egy-egy pác mennyisége kb. 50 dkg húshoz elegendő.
  2. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
  3. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)
  4. Sütés előtt besózzuk a húst.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1528
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 304
  • Össznézettség: 270104
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 18.

Ajánló

Ajánlom mindenféle húshoz, kerti partikhoz. Aki pedig nem tud hová kimenni sütögetni, a konyhában is elvarázsolhatja a pácolt húsokkal a vendégeit. Én a rántott húshoz való husit is fokhagymás tejbe áztatom pár órára.Tipp:a pácok mellett feltüntettem milyen fajta húshoz javaslom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretünk kint a kertben sütögetni tavasztól őszig. Sokféle pácot szeretek kipróbálni, ezekből a legtöbb saját találmány, de van amelyik szakácskönyvből való. Hurrá, itt a tavasz, elő a grillsütővel!

Hozzávalók

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.