Nosalty Logó

6-féle húspác grillezéshez

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ezen a képen: 6-féle húspác grillezéshez
adag
Előkészítés
perc
grill
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 628 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 2511 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 218 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 628 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5547.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    4471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    14474 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2511 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1247 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Elkészítés

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

  1. A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.) Egy-egy pác mennyisége kb. 50 dkg húshoz elegendő.
  2. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
  3. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)
  4. Sütés előtt besózzuk a húst.
  • elkészítettem: 12 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2010. March 18.

Ajánló

Ajánlom mindenféle húshoz, kerti partikhoz. Aki pedig nem tud hová kimenni sütögetni, a konyhában is elvarázsolhatja a pácolt húsokkal a vendégeit. Én a rántott húshoz való husit is fokhagymás tejbe áztatom pár órára.Tipp:a pácok mellett feltüntettem milyen fajta húshoz javaslom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretünk kint a kertben sütögetni tavasztól őszig. Sokféle pácot szeretek kipróbálni, ezekből a legtöbb saját találmány, de van amelyik szakácskönyvből való. Hurrá, itt a tavasz, elő a grillsütővel!

Hozzászólások

P.

Szuper így összeszedve egyben az összes! :-)

Törölt felhasználó

Köszi.Ez csak egy hirtelen ötlet volt amikor pácoltam a hús,hogy miért ne tehetném fel a hozzávalókat.Nekem a barna pác a kedvencem a képen is az van.Üdv:Bogi

Dacota

Kedves Bogi! Tegnap az aktuális vacsorámat a Wrochesteres szósszal csináltam- mennyei lett! Alig várom, hogy a többit is kipróbáljam! további szép napot: Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Te voltál az els? ezen az oldalon aki egy pár kedves szót írt nekem.Most is nagyon aranyos vagy.Örülök hogy tetszik a recept.Minden jót kivánok neked!Bogi

Törölt felhasználó

Jajj, de jó, hogy vannak még olyan emberek, akik nem a mittudoménmilyenmárkájú villámpáccal pácolják a húsokat! :))) Annyi megjegyzésem volna, hogy segítségképpen támpontot adhatnál - pl. kezd?knek - hogy melyik pácot melyikhez ajánlod ill. melyikhez illik, mert pl. a joghurtos szerintem egyáltalán nem való a marhahúsra, aztán ha valaki mégis bepácolja azzal, elég "érdekes" eredményt fog kapni :))) Pl. a csíp?set én most így hirtelen csirkeszárnyra tudom elképzelni (angolul hot wings, magyarul csicsi, azaz csíp?s csirkeszárnyak) vagy egy (el?f?zött) oldalasra....a joghurtosat pedig nyilvánvalóan csirke- vagy pulykamellre, vagy egy szép szelet karajra, mondjuk némi friss citromlé hozzáadásával...:) Fú, kezd beindulni a fantáziám, gyorsan abba is hagyom. :))) Nagyon helyes, hogy felhívod a figyelmet, hogy nem szabad sózni a húst, illetve a pácot, ugyanis ez a legalapvet?bb hiba, amit el lehet követni pácoláskor. Na és innen kanyarodnék vissza a villámpác összetev?ihez, ami csupa sóóóóóóó...(a sok egyéb szemét mellett, ami még benne van) brrrrrr. Receptkönyvbe vele! :) Üdv, Juci

Törölt felhasználó

Kedves Juci!Teljesen igazad van,valóban nem mindegy melyik pácot milyen húsra használunk.A sóval kapcsolatban annyit hogy még komolynak hitt modern szakácskönyvek is azt írják lehet bele sót tenni.,és a villámpácok is sózottak.Ez régebben engem is félre vezetett ,de aztán felhívták a figyelmemet rá.Én mindig házilag kavart pácot használok,mert abba azt teszek amit akarok,vagy ami van itthon(ha hirtelen ötletb?l sütögetünk).De azért mindig jó ha van egy pár ötlet,amib?l ki lehet indulni.Kívánok csodaszép nyarat és kellemes sütögetést.Köszönöm a jó tanácsot.Üdvözlettel:Bogi

Törölt felhasználó

Bogikám! Gondoltam Rád ma reggel (fél hétkor a kávé felett félkómában) hogy Te bezzeg már a meleg bagettet szolgálod fel az Uradnak. Vége lenne szép jánykoromnak, ha nekem is 4 gyermekr?l és 1 férjr?l kellene gondoskodnom..:) De mégis mikor keltél??? Mert azért dagasztás+kelesztés+sütés, még ha gyorsított is a bagett. Na de nem is ezért írok, hanem hogy holnap jönnek hozzánk barátok, és a Te fokhagmás pácoddal fogok csiremellet, és a worchestressel fogok csirkeszárnyat pácolni, valamint elkészítem a "titkos" mézes-mázos oldalast is (amerikai káposztasalátával), amit majd aztán lefotózok meg is osztok veletek.Na, az valami nagyon brutálisan finom.

Törölt felhasználó

Elfelejtettem rákattintani a válasz feliratra az el?z? hsz-ban.Bocs.

Törölt felhasználó

Kedves Juci!Én jutottam eszedbe mikor fölkeltél?nahát!Igen ma korán keltem úgy fél 6 körül de megérte a finom bagett miatt.Meg is kérdezte a férjem,mivel érdemelte ezt ki.Hát csak mert szeretlek mondtam.Ez nekem természetes.Az életben mindennek megvan a szépsége a nagy családnak is és annak is ha valaki nem családos.Na err?l ennyit....Szóval pácoltál.Remélem nagyon jól fog sikerülni a vendégvárás.Hozzád én is elmennék...:)Nagyon várom a recepteket f?leg a titkosat.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Természetesen mi is szeretnénk gyereke(ke)t nemsokára.:))) Addig meg kiélvezzük egymás társaságát. Még nem pácoltam be, majd csak holnap korán reggel, estére jönnek a barátok.

Törölt felhasználó

Az jó!Jól teszed hogy nem sieted el.Hát akkor holnapra jó pácolást.A kedvenc barátn?d bejelentkezett talán a 2-es üzen?falon volt.Nem épp dícsér? hsz-t írt.Most sem...Na puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Mindjárt megnézem jól, köszi, hogy szóltál!!!!! p.

Törölt felhasználó

Mégsem törölték elnéztem.

Törölt felhasználó

Válaszoltam is neki!! Hihi :)))

Törölt felhasználó

Jogos a 2 pont.

szépróza

ez a gy?jtemény egyszer?en fantasztikus. a jöv?heti projekt a tesztelésük lesz :-)

Törölt felhasználó

Köszi.Van még egy kevés a nyárból,kipróbálhatod mindet.Üdv:Bogi

szépróza

úgy terveztem. bár sajnos csak konyhai körülmények között... de biztos így is nagyon jók lesznek :-)

Törölt felhasználó

szió, köszi a szuper pác recepteket! - az els?t már ki is próbáltam, mivel rossz az id? süt?ben. csak pluszba egy kis hagymát tettem a páchoz, a végén pedig almagerezdeket a sütéskor... 5 perc alatt bepusziltuk. :)

Big Boss

.

Törölt felhasználó

Örülök hogy kipróbáltad!Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

<a href="http://www.ukdressshop.co.uk">Ball Gowns</a> <a href="http://www.ukdressshop.co.uk">Bridesmaid Dresses</a> bridesmaid dressesrfbgrfe

Éva-Anyóca

Bogi! De jó, hogy megtaláltam ezeket a pácokat!!! Még éppen id?ben:-))) Most kezd?dik, majd a most kezd?dik a...:-)))) :Tavasz és a Nyár!!!!:-)))) Jaj, de jó hogy szétnéztem a receptjeid között.:-)) Mindig gondban voltam, hogy a hús ,hogy lehetne szaftosabb, zamatosabb, porhanyósabb,..hmmm most már tudni fogom:-))) Köszi Nektek!:-))) Jó sütögetést tavasztól egészen ?szig.:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia Éva! Bizony sokkal finomabb a hús pácolással.Szoktatok grillezni? Mi nagyon szeretünk.Nektek is jó sütögetést. Puszi.Bogi

mislenbaba

Holnap a joghurtosodat kipróbálom! ?

Törölt felhasználó

Látom nálad is beindul a grillszezon!Puszi.Bogi

mislenbaba

Ó Bogi! Ha tudnád még mi minden indult be itt tegnap a grillezés alatt! :-D Egyébként a joghurtost nem vittük ki tegnap. Most sül a grillen. Csak magunknak:-) puszi. i

mislenbaba

Kedves Bogi! Megint t?led veszem a csirkeszárnyhoz a receptet. Köszi, Icu

Törölt felhasználó

Örülök kedves Icu! Jó sütést f?zést! Puszi.Bogi

mislenbaba

Bár egy kicsit sótlan lett, de mindenkinek nagyon ízlett. !!!! Köszi:-D

Éva-Anyóca

Kedves Bogi! Kezd?k vagyunk, ezen a téren (is):-))) A bográcsozás, nyársalás már tutira megy.:-))) A grillezés meg attól függ,mit grilleztünk, zöldségek szuperek, csirkemell is, de az úgymond vastagabb húsok, esetleg nem csak hal, csak csirke, -hanem sertés vagy, vörös húsok, hát azok néha nem olyanok lettek,.....:-((( Ezért örültem meg, hogy itt Nálad megtaláltam ezt a húspácolási technikákat, biztosan sikerélményünk lesz mindegyikkel.:-))) Szép estét! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Edit! Remélem jól vagy, és az egész családod is, és a legfontosabb Valaki, az Unokád miatt, nem látlak mostanság, és nem találom felséges kreativitásod eredményeit:-)))) Bízom benne, hogy mindenki egészséges, tiszta szívb?l örültök a tavasznak, a napfénynek és mindennek, ami vele jár:-))) Ha húsvétra készül?dsz, néha gondolj ránk is, mert hiányoznak a hozzászólásaid, és a fincsi receptjeid is.:-))) Szép estét! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek