r
Nosalty Logó

6-féle húspác grillezéshez

NS
6-féle húspác grillezéshez
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

628
Kalória
5.4g
Fehérje
53.9g
Szénhidrátok
45g
Zsír
151.9g
Víz
6.5g
Koleszterin
1.4g
Rost
47.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 628 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 628 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5547.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    4471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    14474 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2511 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1247 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

  1. A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.) Egy-egy pác mennyisége kb. 50 dkg húshoz elegendő.
  2. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
  3. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)
  4. Sütés előtt besózzuk a húst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill

Szeretünk kint a kertben sütögetni tavasztól őszig. Sokféle pácot szeretek kipróbálni, ezekből a legtöbb saját találmány, de van amelyik szakácskönyvből való. Hurrá, itt a tavasz, elő a grillsütővel!

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...