r
Nosalty Logó

Mustáros marharagu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Mustáros marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    2105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    14284 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3111 micro
Összesen 2920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.
  3. Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.
  4. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 18727
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötlet Jamie öthozzávalós marhasültjéből jót, amit házasítottam a burgundi marha receptemmel, így született meg ez a mustáros marharagu. Kiváló vasárnapi ebéd vagy ünnepi fogás, mert bár sok munka nincs vele, kell neki idő, amíg a hús a sütőben omlósra puhul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk