r
Nosalty Logó

Autentikus kínai tavaszi tekercs

Vénusz
Autentikus kínai tavaszi tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tekercs

Mártogatós

261
Kalória
9.2g
Fehérje
33.5g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
122.7g
Víz
33.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tekercs

Mártogatós

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tekercs

Mártogatós

Összesen 2592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tekercs

Mártogatós

Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6422.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    3984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    14198 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 2592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

Tekercs

  1. Keverjük össze a darált sertéshúst a pác hozzávalóival (szójaszósz, szezámolaj, rizsecet, keményítő, fehérbors) és tegyük félre körülbelül 30 percre. Közben elkészítjük a többi hozzávalót. Vágjuk fel az összes zöldséget apóra és egyforma méretűre. Használhatunk késes aprító gépet is.
  2. A sertéshúst wokban, 50 ml olajon hirtelen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát és az újhagymát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát és a gombát. Egy percig kevergetve tovább pirítjuk.
  3. Az keverékhez, adjuk hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, a sót, a fehér borsot és a cukrot. Előfordulhat, hogy tovább kell párolni a tölteléket, hogy kellően elfőjön a nedvesség.
  4. Pároljuk tovább a tölteléket amíg a káposzta teljesen megfonnyad, majd keverjük hozzá a keményítőt, hogy a keverék összeálljon. A tölteléknek en szabad nedvesnek lennie, mert különben eláztatja a tésztát.
  5. Tegyük a tölteléket egy nagy, tálba, és hagyjuk kihűlni. Az a legjobb ha hideg a töltelék, igy könnyebb megy majd a tekercselés.
  6. A tavaszi tekercsek elkészítésének kulcsa az, hogy szorosak legyenek, de ne legyenek túltömve.
  7. Helyezzük a tésztalapot sima felületre(vágódeszkára) úgy, hogy a lap egyik sarka önmaguk felé nézzen. Körülbelül 3 teáskanál keveréket halmozzunk a hozzánk legközelebb eső saroktól körülbelül 2 centire. Kezdjük el feltekerni mintha burritót készítenénk, (2-3 csavarás) majd hajtsuk rá mindkét oldalát. Forgassunk rajta még egyet, majd a maradék tészta csücskét kenjük meg tojással és tekerjük fel teljesen, akár egy szivarkát.
  8. Tegyük a kész tekercseket egy tálcára. Ebből a receptből körülbelül 20-25 tavaszi tekercs készül. Ezeket a tavaszi tekercseket le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra.
  9. A tekercsek sütéséhez töltsünk meg egy magas falú edényt napraforgóolajjal. Melegítsük lassan az olajat, amíg el nem éri a legalább 290-300 fokot. Egyenként, óvatosan adjuk hozzá a tekercseket és kis adagokban süssük. Óvatosan megforgatjuk, hogy egyenletesen aranybarnára süljenek, majd papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Mártogatós

  1. Készítsük el a mártást, az összes hozzávalót keverjük össze egy kis tálkába. kevergessük amíg a cukor elolvad, majd. A tavaszi tekercseket forrón tálaljuk a mártogatós szósszal!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Készítsétek el ezt egyszerű házi készítésű tavaszi tekercs receptet, amit jól ismertek és szerettek az különböző ázsiai éttermekből!

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek