r
Nosalty Logó

Guinness sörben sült marhapofa

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Guinness sörben sült marhapofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1883 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    390 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 469 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4091 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1560 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2415 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9917 micro
  • β-karotin
    24034 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13810 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1883 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    539 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhapofát sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés kakaóporral.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon a hús mindkét oldalára néhány perc alatt kérget sütünk. Ha kész, kivesszük, és félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat, ha szükséges, majd megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
  4. Hozzáadunk egy darab lereszelt sárgarépát, egy darab lereszelt fehérrépát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, és hozzáadjuk a worcestershire-szósz, majd az egészet felöntjük a Guinness sörrel. További 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk az alaplevet is, és elzárjuk alatta a lángot.
  5. Egy hőálló edénybe tesszük a marhapofát, felöntjük a szósszal, beletesszük a maradék, karikára vágott zöldséget, és hozzáadjuk a babérlevelet.
  6. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2,5-3 órára, amíg a marhahús teljesen meg nem puhul.
  7. Ha elkészült, kivesszük a léből a húsokat, majd átöntjük egy serpenyőbe. Közepes lángon nagyjából a felére forraljuk vissza, és ezzel meglocsolva tálaljuk a húst.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20425
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a lassan készült ételeket, mert annyi zamat és íz koncentrálódik bennük, hogy valami elképesztő eredményt ad a végén.

Hozzászólások

abbey

Megf?ztem. Baromi jó. Köszi a receptet.

agikata

Megf?ztük. Finom lett nagyon. Minden úgy, ahogy le van írva! :) Köszönjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.