r
Nosalty Logó

Sajtburgerleves

Rosanics Petra
Sajtburgerleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

377
Kalória
23.6g
Fehérje
14.5g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
148.2g
Víz
102.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2263 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8417.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    5191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    888.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13579 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A darált marhahúst lepirítjuk a vaj és olívaolaj keverékén. Amikor már kezd "fehéredni", sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsom felét, és azzal is lepirítjuk.
  2. A készre pirult darált húst ezután kiszedjük, a hátramaradt zsiradékra pedig rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük, majd üvegesre pirítjuk.
  3. Amikor a hagyma már áttetsző, hozzáadjuk az aprított paradicsomot, a petrezselymet, a majorannát és a sűrített paradicsom maradékát. Alaposan átkeverjük, majd meghintjük keményítővel, és azzal is összeforgatjuk.
  4. Jöhet rá a kockázott burgonya, majd az alaplé is. Az egészet alaposan átkeverjük, majd lefedve addig főzzük, amíg megpuhul a burgonya.
  5. Amikor a leves már kvázi kész, visszatesszük bele a pirított darált húst, majd hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt cheddart és (ízlés szerint) a Worcestershire-szószt. Az egészet átkavarjuk és 5 perc alatt összefőzzük.
  6. A levest tálaljuk mélytányérokba, a tetejét pedig díszítsük pirított baconmorzsával és aprított csemegeuborkával, hogy teljes legyen a hamburgeres ízhatás. Mellé tetszés szerint falatozhatunk hamburgerzsemlét - vagy, ha tovább fokoznátok az ízeket, szórjátok meg félbevágott zsemléket cheddarral és pirítsátok össze!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű levesről van szó, ami a darált marhahústól és a burgonyától tartalmas, a tejszíntől és a cheddartól krémes, a tetejéről pedig véletlenül sem maradhat el kevés aprított uborka, csak hogy teljes legyen az ízélmény!

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek