
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
20 g vaj
-
2 ek olívaolaj
-
500 g darált marhahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
koriandermag ízlés szerint
-
10 db koktélparadicsom
-
majoranna ízlés szerint
-
2 ek étkezési keményítő
-
2 közepes db burgonya
-
1.3 l alaplé
-
1.5 dl habtejszín
-
100 g cheddar sajt
-
1 ek worcestershire-szósz
377
Kalória
23.6g
Fehérje
14.5g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
148.2g
Víz
102.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
3.2g
Cukor
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
3g vaj24 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
83g darált marhahús118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
28g koktélparadicsom5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
19 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
208g alaplé15 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
17g cheddar sajt67 kcal
-
1 kcal
Összesen
377
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
20g vaj143 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
114 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1250g alaplé88 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
8 kcal
Összesen
2267
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
19.4g darált marhahús28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
6.6g koktélparadicsom1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.2g étkezési keményítő4 kcal
-
7.8g burgonya4 kcal
-
48.4g alaplé3 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
3.9g cheddar sajt16 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
Összesen
87
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 148.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2263 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
377
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.9 g
Zsír
-
Összesen 140.3 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8417.1 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 940 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1809 mg
-
Nátrium 5191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 888.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 989 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 875 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 1265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13579 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
2267
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 526 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
87
kcal
Elkészítés
- A darált marhahúst lepirítjuk a vaj és olívaolaj keverékén. Amikor már kezd "fehéredni", sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsom felét, és azzal is lepirítjuk.
- A készre pirult darált húst ezután kiszedjük, a hátramaradt zsiradékra pedig rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük, majd üvegesre pirítjuk.
- Amikor a hagyma már áttetsző, hozzáadjuk az aprított paradicsomot, a petrezselymet, a majorannát és a sűrített paradicsom maradékát. Alaposan átkeverjük, majd meghintjük keményítővel, és azzal is összeforgatjuk.
- Jöhet rá a kockázott burgonya, majd az alaplé is. Az egészet alaposan átkeverjük, majd lefedve addig főzzük, amíg megpuhul a burgonya.
- Amikor a leves már kvázi kész, visszatesszük bele a pirított darált húst, majd hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt cheddart és (ízlés szerint) a Worcestershire-szószt. Az egészet átkavarjuk és 5 perc alatt összefőzzük.
- A levest tálaljuk mélytányérokba, a tetejét pedig díszítsük pirított baconmorzsával és aprított csemegeuborkával, hogy teljes legyen a hamburgeres ízhatás. Mellé tetszés szerint falatozhatunk hamburgerzsemlét - vagy, ha tovább fokoznátok az ízeket, szórjátok meg félbevágott zsemléket cheddarral és pirítsátok össze!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 40 perc
Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű levesről van szó, ami a darált marhahústól és a burgonyától tartalmas, a tejszíntől és a cheddartól krémes, a tetejéről pedig véletlenül sem maradhat el kevés aprított uborka, csak hogy teljes legyen az ízélmény!