r
Nosalty Logó

Mac and Cheese, avagy az amerikai sajtos tészta

Júlia
Mac and Cheese, avagy az amerikai sajtos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

477
Kalória
19.5g
Fehérje
39.4g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
27.2g
Víz
75.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 477 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5623.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2377 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk egy közepes méretű jénait.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  3. Alacsony lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, mustárt, Worcestershire szószt. Ha összeállt, levesszük a tűzről.
  4. Hozzáadjuk a tejet, és folytonos kevergetéssel sűrűre forraljuk.
  5. Belekeverjük a sajtokat, és addig keverjük, míg fel nem olvad.
  6. A leszűrt tésztát óvatosan a sajtszószba forgatjuk, és a jénaiba öntjük az egészet. Sütőbe dugjuk, amíg meg nem barnul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Egy hagyományos amerikai recept, valószínűleg azért, mert olyan könnyű elkészíteni. A szósz hasonlít a besamel-mártáshoz, csak jó sok sajt van benne. És ugye, mint tudjuk: minden jobb, ha van benne sajt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek