r
Nosalty Logó

Hamburger húspogácsa és puffancs

Marcsy86
Hamburger húspogácsa és puffancs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Puffancs

Húspogácsa

910
Kalória
36.6g
Fehérje
120.4g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
109.4g
Víz
161g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puffancs

Húspogácsa

Összesen 910 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puffancs

Húspogácsa

Összesen 5466 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puffancs

Húspogácsa

Összesen 241 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 910 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11682.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    7277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    722.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 5466 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

Puffancs

  1. A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele kb. 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, előkészítjük a további hozzávalókat.
  2. A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. A margarint összekeverem a 3 tojássárgájával. (Én megolvasztom kicsit, hogy enyhén folyós legyen.)
  3. Ha megvagyunk mindezzel, akkor összekeverjük az összes hozzávalót (lisztes keverék, margarinos-tojásos keverék, felfuttatott élesztős keverék).
  4. Addig dagasztjuk, amíg szép sima felületű tésztát kapunk, ez körülbelül 6-10 perc között szokott lenni. (Én kézzel szoktam, de akinek van dagasztógépe, használja.) Akkor jó a tészta, ha a lisztes ujjunkat belenyomjuk, és egyből visszaugrik. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. (Én a sütőt szoktam 50 °C fokra beállítani, és abba teszem a konyharuhával lefedett tálat.)
  5. Ha megkelt, felosztjuk 10 darabra és zsemléket formázunk belőle. Ha egy pici étolajat kenünk a pultra, vagy deszkára, akkor könnyeben lehet görgetni a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (kettőre fér rá), majd visszahelyezzük az 50°C fokos sütőbe kelni (letakarjuk konyharuhával). Körülbelül 15 perc múlva kivesszük, és felkapcsoljuk a sütőt 190 °C fokra. Amíg felmelegszik, addig kel tovább a pufi.
  6. Ha megfelelő, akkor lekenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, és körülbelül 12-15 percig sütjük. (Alsó-felső sütéssel szoktam, és körülbelül 7-8 perc elteltével megcserélem a tepsik helyzetét.) Ha kisült, rácsra helyezzük.

Húspogácsa

  1. Felaprítjuk nagyon apróra a vöröshagymát, és a csemegeuborkát (lehet robotgéppel is kicsit pépesebbre, ha úgy tetszik).
  2. A darált húst összekeverjük az előzőekkel, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, ketchuppal, mustárral és Worcestershire-szósszal. Hagyhatjuk állni egy kicsit, hogy jobban összeérjenek az ízek, de nem szükséges. Ha túl lágynak tűnik a keverékünk, akkor adhatunk hozzá tojást és zsemlemorzsát is, hogy jobban összeálljon. ( a marha-sertés kombinál nekem nem kellett bele)
  3. Ha kész, húspogácsákat formázunk belőle, és nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csak egy olyan hamburgert akartam elkészíteni, amiről biztosan tudom, hogy miből és hogyan készül. A család és barátok körében sikere van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek