r
Nosalty Logó

Amerikai szaftos tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1374 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 459 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1374 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    540 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk.
  2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal, mustárral és az olajjal. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
  3. Felhevítünk egy kevés zsiradékot,besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg!
  4. A fokhagymát összenyomjuk, bekenjük vele a húsok tetejét. 5 percre visszadugjuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 301
  • 7 napos nézettség: 1339
  • Össznézettség: 773722
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amerikai szaftos tarja
Mercedes 302 recept

Rendkívül finom, omlós, szaftos. A Párom kedvence a tarja, neki szerettem volna kedveskedni ezzel az étellel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A tepsibe teszünk valamit? Süt?papírt, olajat, vizet, stb??? És fóliával nem kell letakarni? Nem kevés a 15o fok sütni? Nem akadékoskodok, nagyon tetszik, és elkészíteném karácsonyra, de nem szeretnék hibázni, vendégek is lesznek. Ja, és a burgonya a hússal együtt sül? Az is jó néz ki. üdv

Mercedes

Szia! Nem kell semmi a tepsibe,máskülönben írtam volna :) és nem kell letakarni sem. Én ha tehetem és van id?m mindig nagyon alacsony fokon sütöm a húst,nem szárad ki,hihetetlenül omlós lesz. Van hogy 110-120 fokon sütök húst. A krumplit megsütöttem simán kókuszzsírban,majd hozzáforgattam a szaftos husihoz. A pácot ne feledd! Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ, remélem sikerülni fog :-) Kellemes ünnepeket kívánok! Erzsi

Mercedes

Köszönöm és viszont kívánom :)

Törölt felhasználó

Megkérdezhetem milyen köret van hozzá? Látom a képen, hogy burgonya...de konkrétan hogyan készítetted? Nagyon guszta! Gratula!

Mercedes

Szia! Krumplit karikáztam,kisütöttem kókuszzsírban,majd a hús kisült szaftjához kevertem,végül egy kis petrezselyemmel megszórtam :)

Törölt felhasználó

Nagyon, de nagyon finom lett, mindenki odavolt érte, mind elfogyott. Köszi hogy megosztottad velünk a receptet. Bevallom egy icipicit csaltam. Tettem a tepsiben süt?papírt és egy ici-pici olajat. De a végén láttam, hogy teljesen fölösleges volt, neked volt igazad. üdv. Erzsi

Mercedes

Kedves Erzsi! De jó ezt olvasni,nagyon örülök,hogy ennyire ízlett mindenkinek :) Nagyon boldog újévet kívánok! Üdv:Mercedes

minimoris

Nagyon finom lett!

Mercedes

Kedves egészségedre :) B.U.É.K!

mese habbal

Kedves Meredes! Ma fogom elkesziteni ezt a csodat, csak sajnos nincs idom bepacolni, max. 1-2 orara. Szerinted sokat lefog vonni az ertekebol? Tegnap az aranygaluskadat csinaltam meg a csaladnak... mennyei lett :) Szoval koszonom! Szep napot!

Mercedes

Szia! Elég lesz annyi id? is a pácnak,mivel a tarja amúgy is egy szaftos hús,így száraz akkor sem lesz,ha abszolút nincs pácolva. Örülök az aranygaluska sikerének is :) Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

A pácnak nem az az els?dleges szerepe, hogy szaftosabb legyen a hús, hanem, hogy az ízeket jól átvegye... ;) Hétvégére tervezem amúgy megsütni, alig várom :) Nagyon kíváncsi vagyok rá :) Még sose próbáltam a W-szószt. KIPRÓBÁLTAM: NAGYON FINOM :):):):):):):)

Törölt felhasználó

Megcsináltam, nagyon finom lett :) Én vajon sütöttem meg

Mercedes

A vaj csak dobhatott rajta,én is szeretem nagyon :) Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Sziasztok! Csak nekem kérdés, hogy worcestershire-szószt hol tudok szerezni? Nem találkoztam még vele, igaz eddig nem is nagyon kerestem. De ahogy elnéztem, enélkül biztos nem lenne ugyanaz ez az étel...

erili

Reset Worcestershire szószt bármelyik élelmiszerboltban lehet kapni. Még a kisebb boltokban is. Általában a mustár, ketchup, majonéz "környékén" szokott lenni.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszokat! Érdekes, hogy eddig mennyire elkerülte a figyelmemet ez a termék, most már semmi akadálya, hogy kipróbáljam hétvégén a receptet! :-)

Mercedes

Szia! Úgy,ajogy Erili írta. Minden jobban felszerelt kisboltban is kapható :) Hiper-supermarketben meg 100%. Remélem talàlsz! Üdv:Mercedes

márti1218

Köszönöm a receptet,ha olyan jó is,mint amilyen szép sikere lesz nálunk is.

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom! (Bár a mustárt lecseréltem némi citromlére.) Köszönöm szépen a receptet! Máskor is el fogom készíteni. Picúr

Mercedes

Szia Picur! Tökéletes alapanyagot használtál a mustár helyettesítésére,szuper lehetett így elkészítve is. Köszönöm,hogy írtál. Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Már másodszorra készítem, nagyon finom, tényleg puha és ízletes a husi. A sózás viszont fontos, mert maga az öntet édeskés ízt ad neki. Köszönjük a receptet :-)

Mercedes

Szia! Aki nem szereti az édesebb húsokat az bátrabban sózzon. Viszont van aki kifejezetten édeskésen szereti. Egyébként magam is megsózom jól,jobban szeretem a sós ízt,mint az édeset :) Üdv:Mercedes

Audrey

Kedves Mercedes! Már sokadszor készítem, számomra ez a legfinomabb tarja amit valaha ettem, azóta csak így készítek tarját. :) Hálás köszönet a nagyszer? receptért! Legutóbb kevertem a pácba barbecue szószt a ketcup mellé, az sem rontotta el:)

Mercedes

Szia! Örülök,hogy ízlett :) Bátran lehet variálni a f?szerezését is. Köszönöm,hogy írtál! Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Hát ennek az Amerikai sülhúsokhoz semmi köze sajna. Talán a szósz! A másik, hogy ki találta ki ezt a "omlós hús" kifejezést? Szerintem omlós csak a süti lehet! A hús esetleg puha. Továbbá......egy amerikai se süti a húst 50 percig!!!!

Mercedes

Kedves séfmester! Köszönjük szépen a roppant hasznos hozzászólásodat. Teljesen egyértelm?,hogy a f?szerezése miatt kapta a címét. A húsok alacsony h?fokon,hosszú ideig történ? sütésénél omlós lesz a hús,mivel Te nem alkalmazod ezt a technikát,valószín? azért sem tudod,hogy milyen egy omlós hús,ami annyit jelent,hogy szétolvad,szétomlik az ember szájában. Az amerikaiak nem sütnek húst 50 percig?Ja,akkor a barbecue fogalmát sem ismered valószín?...

Törölt felhasználó

Szia Mercedes, a fotón látom, hogy valamilyen f?szeres burgonyát tálaltál mellé. Leírnád, hogy azt milyen eljárással készítetted? :) hogy h?en készíthessem el a husit! köszi

Mercedes

Szia! Egyszer?en aprított petrezselyemmel megszórtam a krumplit :)

Törölt felhasználó

Juj de jo! Szuler, koszi!

gszökemarcsi

Kedves Mercédesz! A receptnek megfelel?en készítettem a húst, de nem lett az igazi.A süt?ben levet engedett és inkább f?tt,mint sült. Kicsit rágós is lett. Vajon mit ronthattam el? A serpeny?ben szépen megsütöttem. Az ízesítése finom volt! Üdv:Marcsi

gszökemarcsi

Kedves Mercédesz! A recept szerint sütöttem a serpeny?ben a húst, mégis a tepsiben levet eresztett és inkább f?tt mint sült. Kicsit rágós is lett. Mit ronthattam el? Üdv: Marcsi

Mercedes

Szia! Nem tudom mi lehetett a baj,a serpeny? t?z forró volt? Mert akkor marad igazán a húsban a nedvesség. A tepsiben a hús inkább párolódik amúgy is,mint sül,mert ebben a receptben ugye alacsony h?mérsékleten készül,és pont ett?l lesz jó omlós a hús. Üdv:Mercedes

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek