r
Nosalty Logó

Pulled pork mangalicából

Gerzsenyi Flóra
Pulled pork mangalicából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

41698
Kalória
1455.2g
Fehérje
9623.2g
Szénhidrát
91.7g
Zsír
45735.8g
Víz
83.6g
Koleszterin
1.8kg
Élelmi rost
4.5kg
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Pulled pork

Káposzta saláta

Sült hagyma

Összesen 41698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Pulled pork

Káposzta saláta

Sült hagyma

Összesen 333571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Pulled pork

Káposzta saláta

Sült hagyma

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1455.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78007.2 g
  • Cink
    230 mg
  • Szelén
    729 mg
  • Kálcium
    21167 mg
  • Vas
    685 mg
  • Magnézium
    12009 mg
  • Foszfor
    34500 mg
  • Nátrium
    8469 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    167 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9623.2 g
  • Cukor
    4502 mg
  • Élelmi rost
    1824 mg

Víz

  • Összesen
    45735.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    12
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    197 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4577 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    35 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19421 micro
  • Kolin:
    6532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    970 micro
  • β-karotin
    4079 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    4682 micro
Összesen 41698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11641.8 g

Zsír

  • Összesen
    733.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624057.4 g
  • Cink
    1842 mg
  • Szelén
    5834 mg
  • Kálcium
    169336 mg
  • Vas
    5483 mg
  • Magnézium
    96072 mg
  • Foszfor
    276001 mg
  • Nátrium
    67755 mg
  • Réz
    402 mg
  • Mangán
    1332 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76985.9 g
  • Cukor
    36015 mg
  • Élelmi rost
    14591 mg

Víz

  • Összesen
    365886.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    12
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1579 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    36619 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    4007 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    280 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    95 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    990 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155367 micro
  • Kolin:
    52258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    7761 micro
  • β-karotin
    32636 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12385 micro
  • Lut-zea
    37455 micro
Összesen 333571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

Pulled pork

  1. Melegítsük elő a sütőt 250°-ra. Egy nagy öntött vas serpenyőben közepesen magas hőfokon hevítsük fel a zsírt, és oldalanként kb. 2-3 percig süssük a sertéshúst, amíg minden oldalról megbarnul. Vegyük ki, és tegyük félre. A visszamaradott zsíron pirítsuk meg a köményt, tegyük rá a paradicsompürét, a fokhagymaport és a füstölt paprikát, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma, fokhagyma és paradicsom, és szórjuk meg barnacukorral is. Ezt követően mehet bele a mustár, a ketchup és a Worcestershire-szósz. (A fűszerek gyorsan megéghetnek, ezért ne hagyjuk túl sokáig sülni!) Öntsük a sertéshús köré a sört, sózzuk, borsozzuk, és fedjük le fedővel. Tegyük a forró sütőbe, és süssük a sertéshúst addig, amíg éppen csak megpuhul, kb. 3 óra alatt, majd vegyük le a fedőt, és süssük tovább, amíg a sertéshús nagyon puha nem lesz, és villával könnyen széthúzható. Ez további 1-2 óra lesz. Ez idő alatt készítsük el a káposztasalátát és a hagymát.
  2. A húst vegyük ki a lábosból, és tegyük egy tálba. A szószhoz tegyünk még ketchupot, mustárt, ecetet, barna cukrot vagy Worcestershire-t, ha nem elég intenzíven fűszeres és pikáns. Forraljuk fel közepesen magas hőfokon, majd csökkentsük a hőfokot, és időnként megkeverve főzzük 6-8 percig, majd botmixerrel pürésítsük simára.
  3. Tépkedjük szét a sertéshúst 2 villával. Adjunk hozzá a mártásból, és jól forgassuk össze. Tálaljuk melegen, vajon pirított buciban, a káposztasalátával, sült hagymával és savanyú uborkával. Aki nagyon merész, készíthet mellé fűszeres hasábburgonyát is!

Káposzta saláta

  1. A káposztasalátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, kissé lesózzuk, meglocsoljuk almaecettel, majd hagyjuk kicsit szikkadni. A répákat lereszeljük, hagymát apróra kockázzuk és mehetnek a káposztához. Hozzáadjuk majonézt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rezselünk hozzá lime héjat, meglocsoljuk a levével és mézzel is, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálalásig hideg helyen, lefedve hagyjuk állni, így van idejük összeérni az ízeknek.

Sült hagyma

  1. A hagymákat meghámozzuk, mandolinon leszeleteljük, lesózzuk és megforgatjuk a keményítőben. Az olajat felhevítjük, de ne túl forróra, vagy különben megég. Beleteszünk annyi hagymát, amennyit ellep az olaj és addig sütjük, míg aranybarna lesz, kb 1 percig. Ezután konyhai papírtörlőre tesszük lecsepegni, majd tálalásig félre tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Főzés módja: grill és BBQ
  • Sütés ideje: 300 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szaftos, fűszeres tépett hús édeskés káposztasalátával, ropogós hagymakarikákkal, puha, vajas buciba pakolva. Hát kell ennél több? Igérjük, ez lesz a legegyszerűbb pulled sertéshúsos recept, amit valaha kipróbáltok. Nincs semmi trükk benne, felesleges méricskélés és méregdrága alapanyagok. Amit garantálunk, az a minimális hozzávalólista és az ínycsiklandóan füstös végeredmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek