r
Nosalty Logó

Pulled pork mangalicából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Pulled pork mangalicából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Pulled pork

Káposzta saláta

Sült hagyma

Összesen 41698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Pulled pork

Káposzta saláta

Sült hagyma

Összesen 333571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Pulled pork

Káposzta saláta

Sült hagyma

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1455.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78007.2 g
  • Cink
    230 mg
  • Szelén
    729 mg
  • Kálcium
    21167 mg
  • Vas
    685 mg
  • Magnézium
    12009 mg
  • Foszfor
    34500 mg
  • Nátrium
    8469 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    167 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9623.2 g
  • Cukor
    4502 mg
  • Élelmi rost
    1824 mg

VÍZ

  • Összesen
    45735.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    12
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    197 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4577 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    35 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19421 micro
  • Kolin:
    6532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    970 micro
  • β-karotin
    4079 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    4682 micro
Összesen 41698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11641.8 g

Zsír

  • Összesen
    733.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624057.4 g
  • Cink
    1842 mg
  • Szelén
    5834 mg
  • Kálcium
    169336 mg
  • Vas
    5483 mg
  • Magnézium
    96072 mg
  • Foszfor
    276001 mg
  • Nátrium
    67755 mg
  • Réz
    402 mg
  • Mangán
    1332 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76985.9 g
  • Cukor
    36015 mg
  • Élelmi rost
    14591 mg

VÍZ

  • Összesen
    365886.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    12
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1579 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    36619 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    4007 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    280 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    95 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    990 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155367 micro
  • Kolin:
    52258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    7761 micro
  • β-karotin
    32636 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12385 micro
  • Lut-zea
    37455 micro
Összesen 333571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 65 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

Pulled pork

  1. Melegítsük elő a sütőt 250°-ra. Egy nagy öntött vas serpenyőben közepesen magas hőfokon hevítsük fel a zsírt, és oldalanként kb. 2-3 percig süssük a sertéshúst, amíg minden oldalról megbarnul. Vegyük ki, és tegyük félre. A visszamaradott zsíron pirítsuk meg a köményt, tegyük rá a paradicsompürét, a fokhagymaport és a füstölt paprikát, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma, fokhagyma és paradicsom, és szórjuk meg barnacukorral is. Ezt követően mehet bele a mustár, a ketchup és a Worcestershire-szósz. (A fűszerek gyorsan megéghetnek, ezért ne hagyjuk túl sokáig sülni!) Öntsük a sertéshús köré a sört, sózzuk, borsozzuk, és fedjük le fedővel. Tegyük a forró sütőbe, és süssük a sertéshúst addig, amíg éppen csak megpuhul, kb. 3 óra alatt, majd vegyük le a fedőt, és süssük tovább, amíg a sertéshús nagyon puha nem lesz, és villával könnyen széthúzható. Ez további 1-2 óra lesz. Ez idő alatt készítsük el a káposztasalátát és a hagymát.
  2. A húst vegyük ki a lábosból, és tegyük egy tálba. A szószhoz tegyünk még ketchupot, mustárt, ecetet, barna cukrot vagy Worcestershire-t, ha nem elég intenzíven fűszeres és pikáns. Forraljuk fel közepesen magas hőfokon, majd csökkentsük a hőfokot, és időnként megkeverve főzzük 6-8 percig, majd botmixerrel pürésítsük simára.
  3. Tépkedjük szét a sertéshúst 2 villával. Adjunk hozzá a mártásból, és jól forgassuk össze. Tálaljuk melegen, vajon pirított buciban, a káposztasalátával, sült hagymával és savanyú uborkával. Aki nagyon merész, készíthet mellé fűszeres hasábburgonyát is!

Káposzta saláta

  1. A káposztasalátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, kissé lesózzuk, meglocsoljuk almaecettel, majd hagyjuk kicsit szikkadni. A répákat lereszeljük, hagymát apróra kockázzuk és mehetnek a káposztához. Hozzáadjuk majonézt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rezselünk hozzá lime héjat, meglocsoljuk a levével és mézzel is, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálalásig hideg helyen, lefedve hagyjuk állni, így van idejük összeérni az ízeknek.

Sült hagyma

  1. A hagymákat meghámozzuk, mandolinon leszeleteljük, lesózzuk és megforgatjuk a keményítőben. Az olajat felhevítjük, de ne túl forróra, vagy különben megég. Beleteszünk annyi hagymát, amennyit ellep az olaj és addig sütjük, míg aranybarna lesz, kb 1 percig. Ezután konyhai papírtörlőre tesszük lecsepegni, majd tálalásig félre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 505
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulled pork mangalicából
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Szaftos, fűszeres tépett hús édeskés káposztasalátával, ropogós hagymakarikákkal, puha, vajas buciba pakolva. Hát kell ennél több? Igérjük, ez lesz a legegyszerűbb pulled sertéshúsos recept, amit valaha kipróbáltok. Nincs semmi trükk benne, felesleges méricskélés és méregdrága alapanyagok. Amit garantálunk, az a minimális hozzávalólista és az ínycsiklandóan füstös végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...