r
Nosalty Logó

Egybesült lencsés gombafasírt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Egybesült lencsés gombafasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1225 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A kenyérszeletek héját levágjuk, majd darabokra tépjük a belsejüket és a tejbe áztatjuk.
  2. A gombákat megtisztítjuk és felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Teljesen üvegesre pároljuk, majd beleszórjuk a felkarikázott fokhagymát is, 2 percig pirítjuk. Ekkor jöhet a gomba: nagy lángon addig főzzük, míg a nedvesség nagy részét ki nem adja, majd tovább, míg enyhén le nem pirul a serpenyőben. Ezen a ponton öntsük nyakon az ecettel és szórjuk meg a fűszerekkel, majd zárjuk el alatta a lángot.
  3. A diót aprítógépben durvára dolgozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával. A lencsét teljesen puhára főzzük (az sem baj, ha szétfő). A beáztatott kenyeret kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne tej.
  4. Minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, ahol nagyjából sima masszává dolgozzuk őket. Nem baj, ha kicsit darabos marad a gomba vagy a lencse, legalább lesz a fasírtnak egy kis textúrája.
  5. A masszát kiolajozott kenyérformába tesszük, elegyengetjük és a tetejét is enyhén bekenjük olajjal. 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd tálra borítjuk, a tetejét megkenjük a vörösáfonya-lekvárral és ekképp tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 3843
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Egybesült lencsés gombafasírt
Lakos Benedek 264 recept

Egyes egybensült húskenyerek elbújhatnának a most bemutatkozó gombás, lencsés, diós fasírt elől. Persze ez nem verseny. Készítsük el mindenesetre az alábbi gombafasírtot akkor, ha vegetáriánusként egy lenyűgöző főételre, vagy húsevőként némi izgalomra vágyunk.

Hozzávalók

A fasírthoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek