r
Nosalty Logó

Egybesült lencsés gombafasírt

Lakos Benedek
Egybesült lencsés gombafasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

332
Kalória
14.7g
Fehérje
49.5g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
152.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1225 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A kenyérszeletek héját levágjuk, majd darabokra tépjük a belsejüket és a tejbe áztatjuk.
  2. A gombákat megtisztítjuk és felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Teljesen üvegesre pároljuk, majd beleszórjuk a felkarikázott fokhagymát is, 2 percig pirítjuk. Ekkor jöhet a gomba: nagy lángon addig főzzük, míg a nedvesség nagy részét ki nem adja, majd tovább, míg enyhén le nem pirul a serpenyőben. Ezen a ponton öntsük nyakon az ecettel és szórjuk meg a fűszerekkel, majd zárjuk el alatta a lángot.
  3. A diót aprítógépben durvára dolgozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával. A lencsét teljesen puhára főzzük (az sem baj, ha szétfő). A beáztatott kenyeret kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne tej.
  4. Minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, ahol nagyjából sima masszává dolgozzuk őket. Nem baj, ha kicsit darabos marad a gomba vagy a lencse, legalább lesz a fasírtnak egy kis textúrája.
  5. A masszát kiolajozott kenyérformába tesszük, elegyengetjük és a tetejét is enyhén bekenjük olajjal. 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd tálra borítjuk, a tetejét megkenjük a vörösáfonya-lekvárral és ekképp tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyes egybensült húskenyerek elbújhatnának a most bemutatkozó gombás, lencsés, diós fasírt elől. Persze ez nem verseny. Készítsük el mindenesetre az alábbi gombafasírtot akkor, ha vegetáriánusként egy lenyűgöző főételre, vagy húsevőként némi izgalomra vágyunk.

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek