r
Nosalty Logó

Téli caprese saláta

Lakos Benedek
Téli caprese saláta céklából, narancsból, hajdinából, mozzarellából és rukkolából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

573
Kalória
14.2g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
311.1g
Víz
20.5g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
30.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 2868 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8238.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1477 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    4580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    560 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1083 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3697 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8334 micro
Összesen 2868 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A céklákat megmossuk, szárazra töröljük, majd alufóliába csomagolva 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és puhára sütjük (ha egy kés könnyedén belefut, elkészült), majd hagyjuk a fóliában teljesen kihűlni.
  2. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet, mézet és fűszereket. A kihűlt céklát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Összemasszírozzuk a marináddal, majd lefedve hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  3. A narancsok két végét levágjuk, majd erre a „talpra” helyezve egy éles késsel levágjuk körbe a héját úgy, hogy minél kevesebb fehér hártyarész maradjon a gyümölcsön, és hogy minél kevesebb gyümölcshús vesszen kárba.
  4. A megpucolt narancsokat egy éles késsel kifilézzük: a hártyák mentén bevágjuk a gyümölcshúst, majd kiemeljük az így kapott, tiszta gerezdeket. A műveletet végezzük egy tál fölött, hogy felfogjuk a lecsöpögő narancslevet, majd a hátramaradt hártyás részeket is facsarjuk ki. A narancsléből 50 millilitert a marinált céklához adunk, majd visszatesszük pihenni.
  5. A hajdinát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, amíg teljesen hideg nem lesz. A rukkolát is megtisztítjuk.
  6. Egy tálra halmozzuk a hajdinát, majd középen felváltva ráhelyezzük a cékla- és narancsgerezdeket. Körülöttük elhelyezzük a rukkolát is, a mozzarellát pedig a céklára és narancsra tépkedjük. A salátát meglocsoljuk némi marináddal, majd sózzuk, borsozzuk és frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem kell más, csak C-vitaminban gazdag narancs, marinált sült cékla és laktató hajdina.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...