r
Nosalty Logó

Téli caprese saláta

Lakos Benedek
Téli caprese saláta céklából, narancsból, hajdinából, mozzarellából és rukkolából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

573
Kalória
14.2g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
311.1g
Víz
20.5g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
30.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 2868 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Összesen 105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8238.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1477 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    4580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    560 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1083 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3697 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8334 micro
Összesen 2868 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A céklákat megmossuk, szárazra töröljük, majd alufóliába csomagolva 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és puhára sütjük (ha egy kés könnyedén belefut, elkészült), majd hagyjuk a fóliában teljesen kihűlni.
  2. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet, mézet és fűszereket. A kihűlt céklát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Összemasszírozzuk a marináddal, majd lefedve hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  3. A narancsok két végét levágjuk, majd erre a „talpra” helyezve egy éles késsel levágjuk körbe a héját úgy, hogy minél kevesebb fehér hártyarész maradjon a gyümölcsön, és hogy minél kevesebb gyümölcshús vesszen kárba.
  4. A megpucolt narancsokat egy éles késsel kifilézzük: a hártyák mentén bevágjuk a gyümölcshúst, majd kiemeljük az így kapott, tiszta gerezdeket. A műveletet végezzük egy tál fölött, hogy felfogjuk a lecsöpögő narancslevet, majd a hátramaradt hártyás részeket is facsarjuk ki. A narancsléből 50 millilitert a marinált céklához adunk, majd visszatesszük pihenni.
  5. A hajdinát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, amíg teljesen hideg nem lesz. A rukkolát is megtisztítjuk.
  6. Egy tálra halmozzuk a hajdinát, majd középen felváltva ráhelyezzük a cékla- és narancsgerezdeket. Körülöttük elhelyezzük a rukkolát is, a mozzarellát pedig a céklára és narancsra tépkedjük. A salátát meglocsoljuk némi marináddal, majd sózzuk, borsozzuk és frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem kell más, csak C-vitaminban gazdag narancs, marinált sült cékla és laktató hajdina.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek