
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
800 g kelkáposzta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
200 g debreceni kolbász
-
8 ek napraforgó olaj
-
2 db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
500 g kagylótészta
-
30 ml balzsamecet
651
Kalória
26g
Fehérje
94g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
157.9g
Víz
-
Koleszterin
10.1g
Rost
7.3g
Cukor
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
133g kelkáposzta29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
84 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
33g lencse117 kcal
-
83g kagylótészta309 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
800g kelkáposzta173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g debreceni kolbász504 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
200g lencse704 kcal
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
30g balzsamecet26 kcal
Összesen
3914
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
40.2g kelkáposzta9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.1g debreceni kolbász25 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
10.1g lencse35 kcal
-
25.1g kagylótészta93 kcal
-
1.5g balzsamecet1 kcal
Összesen
195
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 846.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 157.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 648 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.1 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5079.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 1850 mg
-
Nátrium 1813 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 564 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 60 mg
Víz
-
Összesen 947.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 455 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2687 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3888 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 592 micro
Összesen
3914
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
195
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A kelkáposztát megmossuk, közepes gerezdekre vágjuk (a torzsát ne vágjuk ki) és egy tepsire tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk-borsozzuk és köménnyel ízesítjük, majd alaposan átmasszírozzuk a gerezdeket.
- 230 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a kelkáposztát. Legyen puha, és legyenek rajta szinte szenes, karamellizálódott részek is (ettől lesz olyan karakteres íze).
- Míg a káposzta sül egy nagy serpenyőbe vagy fazékba olajat öntünk, amin 2-3 perc alatt lepirítjuk a karikákra vágott debrecenit. Kihalásszuk a kolbászt, majd a kisült zsíron megdinszteljük a karikázott hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát is és további 1-2 percig pirítjuk.
- Bő, sós vízben feltesszük főni a tésztát, majd, ha már al dente, leszűrjük. A tésztafőzővizet ne a lefolyóba öntsük, hanem tegyük félre a szószhoz!
- A megsült káposztagerezdek torzsáját kivágjuk, a levelek kétharmadát pedig a hagymás alapra tesszük. Hozzáadjuk a konzervlencsét, majd felöntjük annyi tésztafőzővízzel, amennyi ellepi (a folyadék egy részével oldjuk fel a kelkáposzta tepsire ragadt, ízes, karamellizált darabjait, és azt is adjuk a fazékhoz). 5-10 percig közepes lángon rotyogtatjuk az egészet, majd egy botmixerrel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és ha kell, sóval, borssal korrigáljuk a szószt.
- A maradék sült kelkáposztát felaprítjuk, majd a szószhoz adjuk a sült kolbásszal és tésztával együtt. Az egészet elkeverjük és azon melegében tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A kiürült pénztárcák segítségére siet az alábbi szaftos, krémes tésztaétel. Egyszerű alapanyagokból, rövid idő alatt készíthetünk valami igazán ízleteset és emlékezeteset. Ki éhes?