r
Nosalty Logó

Illatos omlós csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Illatos omlós csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 1202 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 4806 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 275 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1202 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7856.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    5797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    149 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 4806 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2759 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
  2. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
  3. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
  4. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8481
  • Tegnapi nézettség: 185
  • 7 napos nézettség: 1232
  • Össznézettség: 1495995
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 21.

Ajánló

Főtt rizs illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy 2006-os Prima Konyha Magazinban találtam ezt a kínai receptet. Gyors, egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?