r
Nosalty Logó

BBQ oldalas ragacsosan, ropogósan

Hófehérke
BBQ oldalas ragacsosan, ropogósan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

647
Kalória
27.5g
Fehérje
17g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
124.3g
Víz
140g
Koleszterin
248.8mg
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1758 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 647 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    497.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7031 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. Az oldalast megtisztítjuk, kb. 4-5 cm széles szeletekre vágjuk. Kisebbre nem érdemes, hogy belül szaftos, puha maradjon a husi. A nagyobb zsírrétegeket levágjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsi alján egyenletesen elrendezzük.
  2. A feldarabolt húsokat alaposan besózzuk, borsozzuk.
  3. A többi hozzávalót a tökmagolaj kivételével összekeverjük egy tálban. A sós, borsos húsokat beleforgatjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd a tepsibe helyezzük. A maradék szaftot rálocsoljuk, egyenletesen eloszlatjuk. A tökmagolajjal meglocsoljuk.
  4. Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. egy-másfél órát sütjük. Ez a hús vastagságától függ. Akkor van kész, ha a villát könnyedén bele tudjuk szúrni, a csontot pedig egy laza mozdulattal ki tudjuk húzni.
  5. A sült húsokat egy sütőlapra helyezzük, és magasabb fokozaton, lehetőség szerint grillfunkcióval kb. 5-8 perc alatt megpirítjuk. Ha vékonyabb a húsréteg, még kevesebb idő is elég lehet. Tovább nem érdemes, mert megkapja vagy kiszárítja. Így már ropogós, de még ragacsos húsokat kapunk.
  6. Tálaláskor mentát morzsolunk rá, esetleg chilivel megszórjuk. Így mindenki eldöntheti csípősen kéri-e. Ha valaki alapvetően csípősen szereti, akkor már a fűszerezéskor se hagyjuk ki a chilipelyhet vagy a cayenne borsot. Ropogós chipsburgonyával isteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mindannyiunk nagy kedvence az oldalas! Hát itt a nagy klasszikus újragondolva... az eredmény kívül ragacsos mégis ropogós, belül pedig omlós, puha... hangsúlyosan ízes, enyhén füstös, mégis lágy BBQ oldalas... 

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek