Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frissítő nyári gazpacho

Frissítő nyári gazpacho
Frissítő nyári gazpacho
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gazpacho egy hűsítő spanyol leves, melynek friss zöldségek a fő alkotóelemei - elsősorban a lédús paradicsomok. A leves érdekessége, hogy régiótól függően vannak olyan helyek, ahol szikkadt kenyérrel dúsítják az állagát. Kenyér nélkül, nem csak felfrissít, hanem a nyári testgyakorlatok mellett a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Nem időigényes fogás, hiszen mindössze leturmixoljuk, és kellően fűszerezzük a hozzávalókat. Alaposan behűtve tálaljuk!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk (a fokhagyma mehet bele egészben). A szikkadt kenyeret is felkockázzuk.
  2. Az előkészített zöldségeket turmixgépbe tesszük. Hozzáöntjük a balzsamecetet és az olívaolajat, majd friss bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Aztán mehet is a turmixolás: jó pár percig hagyjuk dolgozni a gépet, hogy teljesen sima, sűrű állagú levest kapjunk. Vízzel hígíthatjuk egy kicsit, ha szükséges.
  4. Hűtőben néhány óra alatt alaposan lehűtjük, majd (behűtött) tányérokban szervírozzuk, pirított kenyérkockákkal a tetején. Utóbbihoz a kenyeret felkockázzuk, olívaolajjal és kevés reszelt fokhagymával összekeverjük, majd tepsire helyezzük, és 200°C fokos sütőben, 5 perc alatt ropogósra pirítjuk.
  5. Ha esetleg megmarad pár zöldségdarab, apróra vágva és kis olívaolajjal összekeverve, ezzel is kínálhatjuk a levest. Jó étvágyat kívánunk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 126
össznézettség: 6 184
elküldve: 0
receptkönyvben: 123
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hideg leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

282
kenyér 150 g
paradicsom 4 nagy db
koktélparadicsom 5 db
kígyóuborka 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 1 marék
balzsamecet 2 ek
olívaolaj 2 ek
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kruton 50 g