r
Nosalty Logó

Zabpelyhes, magos krumpliprósza, snidlinges joghurttal

Iluska
Zabpelyhes, magos krumpliprósza, snidlinges joghurttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krumpliprósza:

Snidlinges joghurt:

502
Kalória
18.7g
Fehérje
60.4g
Szénhidrát
22g
Zsír
239.3g
Víz
109.2g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Krumpliprósza:

Snidlinges joghurt:

Összesen 502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Krumpliprósza:

Snidlinges joghurt:

Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Krumpliprósza:

Snidlinges joghurt:

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Krumpliprósza:

  1. A krumplit megtisztítjuk, és lereszeljük. A vöröshagymát és fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk. A tojást hozzáütjük. A tejfölt is belekeverjük.
  2. A zabpelyhet és lenmagot hozzáadjuk. A lisztet kimérjük, jó masszív masszát kell kapnunk.
  3. Minden fűszert bele teszünk. Kb. 10 percig pihentessük, hogy a zabpehely megdagadjon.
  4. A kókuszzsírt felolvasztjuk, és a tepsit átkenjük vele.
  5. A masszából 2 kör formát alakítunk ki egy kanál segítségével. Pár csepp kókuszzsírt csöpögtessünk a tetejére is. 200 fokos sütőbe toljuk, és jó pirultra sütjük.
  6. Tálalásnál teszünk a tetejére a snidlinges joghurtból, reszelünk rá sajtot, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Snidlinges joghurt:

  1. Egy tálban keverjük össze a joghurtot, a sót, a fokhagymaport és a borsot.
  2. Forgassuk hozzá az apróra vágott snidlinget, amivel keverjük jól össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Önálló fogásként remekül jól lehet vele lakni, de ha valamilyen étel mellé készítjük, úgy is nagyszerű lesz. Aki szereti a csípőset, a chilipehely nagyon kellemes ízt ad az egész ételnek, a joghurtos mártás mellett. Egyszerű étel, mégis nagyon finom!! :-)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek