r
Nosalty Logó

Indiai paradicsomos krumpli

Aventerra
Indiai paradicsomos krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
14.1g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
318.7g
Víz
4.9g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
20g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7452 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, így teszünk a fokhagymával is. A gyömbérből egy 1-2 cm-es darabot vágunk le, megpucoljuk.
  2. A kókuszzsíron megpároljuk (nem pirítjuk!) a hagymákat, majd belereszeljük a gyömbért. Megfűszerezzük a curryvel, hogy minél több finom íz jöjjön ki belőle.
  3. Hozzátesszük a paradicsomsűrítményt, majd a krumplit, és ízlés szerint megfűszerezzük, tehát mehet bele csípős paprika, még curry és só. (Itt én még tettem bele kókuszpelyhet, amit indiai áruházban vettem, és van benne földimogyoró is, de simán sózatlan mogyit is lehet hozzá tenni, és/vagy kókuszreszeléket.)
  4. Lassú lángon addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, ha nagyon sűrű a massza, esetleg úgy érezzük, le akar ragadni, lehet bele tenni vizet, apránként.
  5. Amikor kész, akkor hozzáteszünk egy kis dobozos joghurtot, és elkeverjük. Szerintem nélküle is finom, de mindenképpen szerettem volna beletenni, esetleg érdemes megkóstolni nélküle, picit lágyít az ízeken. Volt itthon teljes kiőrlésű pita, én azzal tálaltam, de az ügyesebbek naan-t is csinálhatnak hozzá. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Annyira kívántam az indiai ízeket (jó csípős, melegítős), és mivel vegetáriánus vagyok, valami olyan receptet kerestem, amiben nincs hús. Nem elhanyagolható szempont volt az sem, hogy nem volt kedvem boltba menni ebben a hidegben, tehát minden legyen hozzá itthon. :) Innen vettem az ötletet. Köszönöm! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...