Olasz rakott kel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott kelhez
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
13g feketeerdő sonka29 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
13g scamorza34 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
25 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
Összesen
391
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott kelhez
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g scamorza272 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
3122
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakott kelhez
-
44.8g kelkáposzta10 kcal
-
22.4g burgonya13 kcal
-
4.5g feketeerdő sonka10 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
-
4.5g scamorza12 kcal
-
9g mozzarella27 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.8g olívaolaj34 kcal
Összesen
141
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1108.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 153.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 907 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
391
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 164.7 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8866.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 2732 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 2073 mg
-
Nátrium 3508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1366 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 382 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 1358 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 854 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 762 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3152 micro
Összesen
3122
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A rakott kelhez
-
1 közepes db kelkáposzta
-
5 közepes db burgonya
-
100 g feketeerdő sonka
-
200 g mozzarella
-
50 g parmezán sajt
-
50 g zsemlemorzsa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 csipet chili
Elkészítés
A rakott kelhez
- A burgonyát hámozzuk, karikázzuk, átmossuk, és sós vízben állni hagyjuk.
- Közben vizet forralunk, megsózzuk, és egyben beletesszük a torzsájánál befelé körbevágott kelkáposztát, így egyenként leválnak a levelek, melyeket egy pár percig a forró vízben hagyunk, hogy megpuhuljanak.
- Menet közben mindent előkészítünk. A sajtokat szeleteljük, a sonkát mellé tesszük, a zsemlemorzsát reszelt parmezánnal, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel egy kis tálkában összekeverjük.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Egy nagy hőálló tálba olívaolajat locsolunk, és elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Először egy kevés morzsa, rá burgonyakarikák, erre provolone, majd egy kevés sonka, és kelkáposzta. Minden sorba más sajtot tegyünk, legfelülre mehet a mozzarella, mert az a legnagyobb nedvességtartalmú, jól fedjük le sajttal az egyes rétegeket. A burgonyát pluszban sózhatjuk, és olívaolajjal locsolhatjuk.
- Legfelülre kelkáposzta kerüljön, amit megszórunk még parmezános morzsával, vagy akár plusz parmezánnal.
- Minden alapanyag elég nedves, de a biztonság kedvéért még locsolhatunk egy keveset a káposzta főzővizéből a sütőtálba, sőt, olívaolajat a rakottas tetejére, aztán mehet az előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre sülni az egész.
- Az aranybarnára sült rakott kelt hagyjuk kicsit kihűlni, csak utána szeleteljük, akár egy éjszakára a hűtőbe is tehetjük, másnap még könnyebb lesz az adagolás.
- Tálaláskor mehet rá frissen aprított petrezselyem. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x24x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 4223
- Feltöltés dátuma: 2024. október 18.
Ajánló
Rakott krumpli helyett ajánlom elkészíteni. A burgonya héját ne dobjuk ki, mosás, áztatás, és olajos-fűszeres fürdő után süssük meg burgonyachipsnek. Jó lesz majd elrágcsálni, ameddig elkészül a rakott kel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
585 recept
Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól isteni szaftos, ízélményben csúcsminőségű, simán veri a hazánkban nagyon kedvelt frankfurti levest, vagy akár a kelkáposzta főzeléket is, úgyhogy kifejezetten érdemes kipróbálni!