r
Nosalty Logó

Olasz rakott kel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Olasz rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott kelhez

Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott kelhez

Összesen 3122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott kelhez

Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8866.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    2732 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3152 micro
Összesen 3122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A rakott kelhez

Elkészítés

A rakott kelhez

  1. A burgonyát hámozzuk, karikázzuk, átmossuk, és sós vízben állni hagyjuk.
  2. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és egyben beletesszük a torzsájánál befelé körbevágott kelkáposztát, így egyenként leválnak a levelek, melyeket egy pár percig a forró vízben hagyunk, hogy megpuhuljanak.
  3. Menet közben mindent előkészítünk. A sajtokat szeleteljük, a sonkát mellé tesszük, a zsemlemorzsát reszelt parmezánnal, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel egy kis tálkában összekeverjük.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. Egy nagy hőálló tálba olívaolajat locsolunk, és elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Először egy kevés morzsa, rá burgonyakarikák, erre provolone, majd egy kevés sonka, és kelkáposzta. Minden sorba más sajtot tegyünk, legfelülre mehet a mozzarella, mert az a legnagyobb nedvességtartalmú, jól fedjük le sajttal az egyes rétegeket. A burgonyát pluszban sózhatjuk, és olívaolajjal locsolhatjuk.
  6. Legfelülre kelkáposzta kerüljön, amit megszórunk még parmezános morzsával, vagy akár plusz parmezánnal.
  7. Minden alapanyag elég nedves, de a biztonság kedvéért még locsolhatunk egy keveset a káposzta főzővizéből a sütőtálba, sőt, olívaolajat a rakottas tetejére, aztán mehet az előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre sülni az egész.
  8. Az aranybarnára sült rakott kelt hagyjuk kicsit kihűlni, csak utána szeleteljük, akár egy éjszakára a hűtőbe is tehetjük, másnap még könnyebb lesz az adagolás.
  9. Tálaláskor mehet rá frissen aprított petrezselyem. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 4223
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 18.

Ajánló

Rakott krumpli helyett ajánlom elkészíteni. A burgonya héját ne dobjuk ki, mosás, áztatás, és olajos-fűszeres fürdő után süssük meg burgonyachipsnek. Jó lesz majd elrágcsálni, ameddig elkészül a rakott kel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól isteni szaftos, ízélményben csúcsminőségű, simán veri a hazánkban nagyon kedvelt frankfurti levest, vagy akár a kelkáposzta főzeléket is, úgyhogy kifejezetten érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A rakott kelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...