r
Nosalty Logó

Vörösboros-erdei gombás-áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros-erdei gombás-áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 679 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 2039 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 79 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    886 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 679 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2662.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1795.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    7752 micro
  • β-crypt
    663 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 2039 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A raguhoz:

  1. A combot alaposan megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát daraboljuk, a hagymákat aprítjuk. A zöldségeket daraboljuk.
  2. Egy serpenyőben zsíron a szalonnát megpirítjuk, egy kanállal félreteszünk belőle.
  3. A többire rátesszük a hagymákat, dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, majd a paprikákat, megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá vizet, fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
  4. Amikor a hús már félig megfőtt, belerakjuk a zöldségeket, s tovább főzzük. Majd ha már csaknem puha, beleöntjük a bort, locsolunk rá chiliszószt, hozzákeverjük az áfonyadzsemet.

A dödölléhez:

  1. Közben krumplit sós vízben megfőzzük. A krumplit áttörjük, hozzákeverjük a lisztet, s annyi vizet adunk hozzá a főzővízből, hogy egy formázható állagot kapjunk. (Ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon.)
  2. Sós vízben kifőzzük a dödölléket. A narancsot megpucoljuk, s a cikkelyeinél kinyitjuk.

A tálaláshoz:

  1. Tálaláskor szedünk a tányérra a raguból, mellé dödöllét. Meglocsoljuk a félretett zsírral, dobunk rá sült szalonnát, kanalazunk rá tejfölt, s szórunk rá újhagyma zöldet. Díszítjük egy "narancsvirággal".
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 21929
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros-erdei gombás-áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével
Hobbychef 738 recept

Szarvasragu bejegyzést már írtam. Ezúttal azonban egy kicsit másképp készült szarvasraguval leplek meg benneteket, s nem a szokásos zsemlegombóccal, hanem dödöllével körítettem. Míg a gombóc inkább a cseh, szlovák, osztrák, bajor konyha étele, a dödölle inkább magyar. Még a népdalban is előfordul: Egy tál dödölle, ettél belőle... A dödöllét sokan nem főzik, hanem sütik.

Hozzávalók

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek