Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szarvaspörkölt Glaser konyhájából

Szarvaspörkölt Glaser konyhájából
Szarvaspörkölt Glaser konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaláskor minden adagra tehetünk egy-egy kanál félkeményre vert tejszínt, amelyhez hozzákevertünk kb. 2 ek vörösáfonyalekvárt. Tálaljuk zsemlegombóccal vagy cseh knédlivel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított vargányát felöntjük a forró levessel, és kb. 30 percig hagyjuk állni. A húst megmossuk, szárazra törüljük, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A champignon gombát megtisztítjuk, a kicsiket egészbe hagyjuk, nagyobbakat kettőbe, illetve négybe vágjuk.
  2. A forró olajban a champignon gombát kb. 4 percig sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban adagonként megpirítjuk a húst. A legvégén megpirítjuk a hagymát. A húst a hagymához tesszük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A hagymás-húshoz keverjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, és kb. 1-2 percig sütjük.  Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a vargányát a levessel együtt, amibe ázott és a fűszereket. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
  4. A 90 perc letelte után a pörkölthöz adjuk a pirított champignon gombát, és hozzákavarjuk a vörösáfonyát. Lefedve további 30 percig főzzük. A pörköltöt sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 56 171
elküldve: 4
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadpörkölt, pörkölt szarvashúsból, gombás szarvaspörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

402
szarvascomb 800 g
vargánya gomba 10 g
gomba 200 g
marha alaplé 500 ml
vöröshagyma 4 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 5 g
finomliszt 2 evőkanál
vörösbor 250 ml
borókabogyó 4 db
szegfűszeg 2 db
babérlevél 1 db
vörösáfonya 10 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet