Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g szarvascomb300 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
175g vörösbor149 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
594
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g szarvascomb1200 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
700g vörösbor595 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2380
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
40.3g szarvascomb48 kcal
-
1.8g sertészsír16 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4g zöldpaprika1 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
28.2g vörösbor24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
10.1g csiperkegomba2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
95
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 495.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
594
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 242.2 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3844.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2510 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1980.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 63 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1077 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 575 micro
Összesen
2380
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 207 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1 kg szarvascomb
-
3 ek sertészsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
2 közepes db paradicsom
-
7 dl vörösbor
-
2 db babérlevél
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
25 dkg csiperkegomba
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szarvashúst 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forró vízzel leforrázzuk, jól lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. Egy kanál zsíron lassan megdinszteljük.
- A szarvashúst egy nagy serpenyőben két részletben forró zsíron körbepirítjuk, majd átkanalazzuk a megdinsztelt hagymákra. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, beledobunk még két babérlevelet. Kavargatjuk egy kicsit, majd hozzáadunk kb. 1 dl vörösbort, megsózzuk, lefedjük, és kis lángon, lassan elkezdjük párolni.
- Folyamatosan nézegetjük, kavargatjuk, öntögetünk hozzá a bort, hogy még véletlenül se égjen le. Elfogy a végén az egész üveg. (Pedig csak egy picurit ittam belőle az elején, mert azért mégiscsak meg kellett kóstolni.)
- Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkegombát, és még kb. 15-20 percet pároljuk így együtt.
- Fantasztikus finom, sűrű szaftja lesz a végén. Bulgurral és kuszkusszal tálaltam.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 170
- Össznézettség: 90583
- Feltöltés dátuma: 2018. november 01.
Ajánló
Két üveg erős, száraz vörösborral készüljünk, az egyik elmegy a főzéshez, a másik meg az ebédhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Túrós Emil nagyon régi, remek, vadételes szakácskönyvében találtam a szarvaspörkölt receptjét. Csak kicsit variáltam rajta.