r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    242.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2510 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 2380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szarvashúst 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forró vízzel leforrázzuk, jól lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. Egy kanál zsíron lassan megdinszteljük.
  2. A szarvashúst egy nagy serpenyőben két részletben forró zsíron körbepirítjuk, majd átkanalazzuk a megdinsztelt hagymákra. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, beledobunk még két babérlevelet. Kavargatjuk egy kicsit, majd hozzáadunk kb. 1 dl vörösbort, megsózzuk, lefedjük, és kis lángon, lassan elkezdjük párolni.
  3. Folyamatosan nézegetjük, kavargatjuk, öntögetünk hozzá a bort, hogy még véletlenül se égjen le. Elfogy a végén az egész üveg. (Pedig csak egy picurit ittam belőle az elején, mert azért mégiscsak meg kellett kóstolni.)
  4. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkegombát, és még kb. 15-20 percet pároljuk így együtt.
  5. Fantasztikus finom, sűrű szaftja lesz a végén. Bulgurral és kuszkusszal tálaltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 170
  • Össznézettség: 90583
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 01.

Ajánló

Két üveg erős, száraz vörösborral készüljünk, az egyik elmegy a főzéshez, a másik meg az ebédhez. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
Pogácsa 391 recept

Túrós Emil nagyon régi, remek, vadételes szakácskönyvében találtam a szarvaspörkölt receptjét. Csak kicsit variáltam rajta. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...