r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvaspörkölt gombával

A'la Atya
Vörösboros szarvaspörkölt gombával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

696
Kalória
90.9g
Fehérje
17.2g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
575.8g
Víz
331.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5571 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    727.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15142.5 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    6989 mg
  • Nátrium
    6305 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    4606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    190 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    220 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 5571 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    460 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A bográcsot kikenjük a mangalica zsírral, beleszórjuk a vöröshagymát és a szalonnát. Tűz fölé akasztva a bográcsot, közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma.
  2. Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák. A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.
  3. Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot. Rádobjuk a félbe vágott tv paprikát, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg.
  4. 1,5 óra főzést követően sózzuk, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  5. Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát. Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük.
  6. Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 270 p

Szarvaspörkölt. Csakis vörösborral, és lehetőleg gombával. Különleges ízvilága boldogabbá tesz bármely pillanatot. Tavaszi, nyári esték, baráti találkozások kiváló kísérője. Érdemes minőségi borral készíteni, meghálálja...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek